ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

Wednesday, October 7, 2009

Miss uolss

*nie la i zaman start blogging*

tetibe pas baca entry Imah, siyesly wat i teringat kt zaman2 i baru je nk blaja tulis blog nie.

masa tu tahun 2006 .. ayoo sgt klaka. masa tu gak i dikenalkn ngan blog Imahlenggok!!

then ade plak Imah wat Mentor .. so i gigih nak join.

masa tu gak kenal ngan byk makayam2 gilang gemilang yg i sendri tak pnah kenal.

termasuk gak peserta2 Mentor yg lain, yg i sendri pun br je kenal2, tu pun melalui blogging ni je.
sgt seronok ye yall, sbb masa tu dpt blaja byk term2 fonen dr UFM itue.

so,, kiranya, skang ni i sgt terhutang body kepada sume makayam2 yg i telah kenal itue.

deswai, bile i dgr ade plak org2 baru yg tetibe muncul dan smash makayam2 itue, i terasa sentap lite2 sbb dowang itu biadap! opss...

br je kenal Imah.FM dua tiga minggu, da berani claim Imah itu makayam dia, how? penah jumpa ka??

i sendri tak pnah jumpa Imah hatta berYM sekalipun. opsss. *lariik*

dan i bangge, i byk mengikut tulisan2 dan gaya blogging makayam2 ni sume. namanya pun blaja dr mereka kan? kekekeke

so i tak rasa malu kalo nak ckp, gaya penulisan i skang byk dipengaruhi oleh makayam2 blogger ni sume, how?

*pitam* *lariiiik* *kau kenapa*

dan sebagainya ... sume tu drp buku text UFM ye.

i cume tau perkataan MENGUCING je .. ahahaha

so, kepada sesapa nak baca kisah i di Mentor Finale, sila la klik link di bawah.

masa tu, wpun br start blog tak smpai 3 bulan, i dpt 1st runner up, di samping Kak Bedah Matahari yg menang, dan juga Miss Agnes ...

kimie karrera ... kini .... dan mungkin selamanya ..

di samping entry Mentor Finale, i jugak telah mengarang dan meroyan serta meracau dlm setiap minggu MENTOR ituew..
*matila entry psl Mentor je sebenarnye kan? opsss*
tugasan everyweek senang je, makayam2 kasi satu keyword, then finalist sume perlu cari maksud perkataan itue dan terjemahkan dlm pengarangan entry .. ley?

6 comments:

imahlenggok said...

Inilah contoh anak ayam yang SEDAR DIRI!!

Contohilah dia!! Dialah yang terbaik setakat ini.

tapi x tahan kan? x pernah YM & jumpa pown..tapi si nash tu SEMPAT pulak aku YM bagai? ops*

sekian.

kimie st cuthbert said...

kan...

nasib baik i tade YM, kalo tak harus la mengacau u stiap masa kan Imah, feeling2 mintak nasihat bagai~

*matila kena set IGNORE nnti*

hahahahaha

risz said...

i was rooting 4 u back then ok!

i rs kak long kalah ngan kak bedah sbb layout blog kak long dlu yg x semeriah kak bedah kot *matilla carut layout dlu ya!*
*pose baby merangkak time 2006*

kimie st cuthbert said...

hahaha!! yes u masih baby sbb umur i baru setahun how?


merasala kan .. layout cm taik je katanya tyme tu.

datin cik sal said...

mak silent reader!! sebab mak tader PC.. baca ikut PC org je.**lariksss.. mak suka kisah emak imah di maybank atm bagi 2 hengget kat org kurang siuman!!! tudiahh.. mak ingat kisah tu je.. yg lain mak lupa.. **matilamak!!

konar said...

kak long telah menunjukkan kematangan dr segi penulisan dan pemilihan perkataan...tidak lg BIMBO seperti dahulu...


~~TAHNIAH...*pose nyanyi lagu GEMILANG - JACLYN*