ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

Tuesday, October 27, 2009

bile kau start rasa bangga

*heyyyy yallll~~!!!*

nonok ...

i baru je smpai umah setelah menempuh Federal Highway yg jam lite2 today. kisahnye, i baru je balik dr management training dekat sebijik hotel indah kt PJ itue.

seharian feeling training, i suka!!

matila masa first2 masuk itue, i felt so alone sbb dah la i sowang je budak2 cute kt situ, yg lain sume amoi2, awek2, aunty and uncle ...
MANA PEGI SUME ABANG2 NIE??

i meow meow je masa masuk dlm hall tu sbb takmo org perasan
*matila org ingat kucing liar*

*wpun feeling kuceng, tetap kena sopan OK!*
.
pastu i tgk seat tak byk yg tinggal ... cume ade yg kat center je, how?? MERASA!!!

dgn rambut violet i itue, i menten duduk dgn sungguh kemas dan propesional *matila feeling princess*

keeetttiiingggg *tetibe plak pen kaca i jatuh*

coiii sume org pakat tgk lalu senyum.

terus telinga i merah .. *budak2 opis kata, kalo i tgh kemaluan, telinga i akan jadi sgt merah, how?*

sesi introduction bermula!!

very der formal tau sume org. wat i nervous je.

bile dekat2 nk last, smpai turn i, terus la i bingkas bangun, wat introduction ala2 Kem Latihan Semangat dulu2 .. chihihihi

TIBA2

berdas2 soklan plak hadirin yg lain pakat nk tanya i ..

ekceli i just nak kasitau yall, i suke set2 soklan yg dowang sume karang.

soklan:
.
*ok tuan pengacara, melk da ready, melk nakpose harry potter ni ...
tayah gigih nk betulkn grammar melk tau!!*

1 - you look so young, how old, 22 or 23 maybe??
(thx, im a lil bit than that but not too much)
.
2 - are you local? cos u dont look local.
(no, im local, but u r not the first to say that)
.
3 - you mix ar?
(so far that i know, i do have this mixed bloodline parentage)
.
4 - you mcm artist la
(no la, i dont really into entertainment industry) *feeling model*
.
5 - you look like Akim yg AF tu la "kata sowang makcik"
(ahaha i dont think so laa, he's much cuter)
.
*apo yg samo nye jang?, i lagi cantek!!!*

kannnn, bile kau start rasa bangga, maka saat2 dan jam2 berikutnye, pasti akan lebih happy dan ceria, tak gtu?

so, sepanjang training itu berlangsung, stiap kali ade team work, harusla minah2 cina dan awek2 melayu ni gigih nak join grup i.motif sgt kan??? i nie woman OK!! opsss *matila berjanggut*

tp yg tak bestnye, sume feeling expect i akan do all the presentation. i ok ajers, sbb sume pun ala2 terpesona bile i wat my grup presentation. ha ha ha

i sgt suke berada dekat center of people. how?
*kao ado laki pompuan duk gigih nak ulit kao?*

ala2 sindrom gile plak dah, huhuhu dan kesimpulan cerita, i dpt 3 personal namecard dr few gurls, sowang tu dr melaka lagi

GIGIH KAN!!

tak sedar agaknye dowang sume yg i ni tak sabar nak balik umah sbb nak feelings jumpa jejanz yg evelebel!!!
.
*hi imah*
i ade date ngan jejanz camni .. tp tamo citer sini, how?
*matila da headline*
.
ayooo skang masih sempat lagi, budak2 ni tak balik opis lagi
.
the house is mine, HOW?
.
ko kisah ape kalo aku suke puji diri sendri??? *tetibe emo*
.
*lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiik pkai gown pengantin
.

39 comments:

risz said...

at last, kak long kembali..
baru nk tanya mama kak long pi paris ka?
chihihi

kimie st cuthbert said...

tade la

i gi menenangkn pikiran setelah merasakan diri terlalu over dan melampaui adat org melayu.

maka i kembali dgn niat baru ingin menjadi insan yg baik ...

mana yg dah lepas tu, biarla berlalu ..


bley feeling??

risz said...

oooo
no wonder
*pose adik rindu kakak*
ley??

kimie st cuthbert said...

kita adik beradik suke pose kan?

*feeling pose patung dlm kotak kaca Prada*

risz said...

*pose mannequin danielle antm cycle 6*
ley??

fiebie Danielle De la Rossa said...

nok, i suka la u punye blog sangat inspirasi, tanpa u sedar i selalu kunjung mengunjung, saje nak hudpate kan...uols sombong dengan i skang..erm

datin cik sal said...

kannn... tershampak mak!!

kimie st cuthbert said...

hehehe mane de sgt inspirasi :p tak baik carut! u dgn bf u sihat ka?

kimie st cuthbert said...

mama, tershampak ke mana je tu? hehehehe

ke JB ka? *tetibe*

datin cik sal said...

motif jb.. ke benut yer!! opps

risz said...

kak long, mama
risz rindu la kt konar
*tetbe*

kimie st cuthbert said...

ko nak kena simbah minyak panas ke risz?
terus leh jadi kulit plastik ..

tayah pura2 nak jadi plastik da.
how?

*tetibe emo tak abis lagi*

**pose driving ke benut**

Anonymous said...

ayoh kaklong jgn ngamuk.
risz xnk asid!
*LRT*

izzu said...

i nak kena ulit ngan pasir PD la...ttba

kimie st cuthbert said...

jom izzu. lama da tak gi PD ngadap makbonda .. haha

Anonymous said...

nk itot!!
*pose adik bongsu*

shafizal said...

Risz, nak main tenis tak?
I main Khamis malam... Marilah!~

shafizal said...

Oh my... I suka Akim.. Tapi tak tahu langsung lagu dia. Bley!~~

Anonymous said...

omg abg shafizal
nak2
kt mana??
*pose kemas2 baju carik baju daniella hantuchova*

datin cik sal said...

kann.. mak tunggu nih!!

Anonymous said...

u salah org la shafizal
riZz ngan riSz ialah org yg berbeza
i xde blog!
khamis malam ka?
kt mana?
riSz_prada

shafizal said...

ayoo... melk salah orang. hahahah...
matilah..

khamis ni, 8pm, kat kompleks sukan bandar tun razak. kat belakang swimming pool kat tasik tu uols

Anonymous said...

hurm..
ok2
kalo xjd pape ke uols mintak no i kt kak long kimie or mama sal ya!

omg lamenye x men tennis..suke!!
sapa lg yg main?

shafizal said...

ada lagi sorang kawan i. dia pun bwk kawan dia sorang...

Anonymous said...

kalo i mean cm sayo sowi eh..
dah lame x men.
hahaha

farish H said...

wahh cm, akim hahaa

kimie st cuthbert said...

ayooo adik pompuan i da berjinak2 dunia tennis ka? nk feeling kalahkn akak ke?

*pose Anna*

kimie st cuthbert said...

awas farish nk carut i ..

i nak berlakon Kau dan Aku now.

Anonymous said...

eh, i mmg main tennis sejak skola n uni ok!

tetap kak long nk anna kn?
denga kata alex enrique kecik, btol ka kak long?
*matilla topik lain tetbe*

*tetap pose daniella hantuchova*

kimie st cuthbert said...

ko tgk mata dia, kecik je kan?

so ok la tu. sume yg lain kecik.
bak kata izu,

"biarpun kecik, tp kalo skill power, terdiam jugak kena tala!"


*lariiiiiiiiiiiiik

Anonymous said...

kannnnn???
sedap kene tala susah memadai!
besa kecik perkara ke 2
risz setuju!

shafizal said...

Ahaha...
Kelas, risz.. Main dari zaman sekolah. *pose martina hingus* ahaks

imahlenggok said...

kan.......KAU SORANG JER LA ADA JANTAN MUKA CAMTU???ops*

izzu said...

tetap, quote ayat aku kan. tgkla...kalo tak weekend ni, maybe weekend depan...takpun weekend satu lagi...lama tak memebelai manja diri ini ngan pasir pd.

nak gak menjamu mata ngan cikkar pd. oops, terigt kisah lama, smasa bersama cikkar dulu

tapi, skrg ni, hanya setia pada yg satu jela. apalah, dia buat kat umah tu...harap2, balik kl ni, dia dah sihat walafiat

datin cik sal said...

khennn... mak pun.. dah lama tak tgk drama! opps

shandye. said...

omg i love akim. but then again hari tu terjumpa kat 1utama... eyh... he's shorter than me la... such a turn off... but then again lengan dye pejal uols... seminggu tak basuh tangan dpt paut masa mintak nk bergambr dgn dia. ngee....

kimie st cuthbert said...

Imah ..

sharing IS caring ... kan?
i tau u byk koleksi ikan dlm akuarium ... lalalala

tp kini i nak fokus pd seseorang ..
*pose headline berita*

kimie st cuthbert said...

ayo izu ..

week ni takleh. next week la .. heheeh

nnti baby da sembuh, leh la kasi ciksal tonton drama tv1 lagi. opsss

kimie st cuthbert said...

shandye ..

u tanak berpaut kt lengan i ke? *matilamak*

*pose try wedding dress*

*hi sayang*

**matila gile meroyan dlm comment**