ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

Wednesday, July 22, 2009

32 jam travel + kurang 24 jam stay how?


kau kenapa??

first of all, i bersyukur sbb wpun i tak dpt pegi mana2 pun membuat lawatan, tp at least i da naik flite turun kt negara asing *pose rusa masuk kampung*

ola bongiorno~
Lei la pensa alquanto?
Non mai ok!!!
Sopra il mio cadavere


*tetibe feeling mad Italiano sat*

sebelum i citer, i nak kuar statement:-

biar ar i hidup dlm angan2 .. yg penting i angan2 sensorang, tak pi ajak org len berangan dlm dunia yg sama, ley?
ADA AKU KISAH??

hey yall,
kan.. tak sedar pun i hilang kan? opss
matila carut diri sendri.

alkisah, i pose ke MILANO as in negeri Milan. tp i bukan pi ke ibu negeri Milan itu yg cantek vast vavavoom itu tau.

i pegi ke KAMPUNG SOLBIATE OLONA, 10 minit drive from Malpensa International Airport, Milano (pose international airport paling besar kt north of Italy)

yes, so yall sume sile paham, kt kampung nie tade jual jacket Prada maupun beg Dolce Gabbana, maupun tali pinggang Hermes ... sebabnye ... Wangsa Maju lagi meriah sbb ade Jusco yg jual branded stuff *lariiikkkk

i nak cari makan pun bagai mencari lelaki laha di sana *matila stetment tersirat*

i bertolak malam sabtu itue .. org tersayang hanta .. KAN IZU? opss

hayooo i suke wat scene feeling2 kt airport ... start dr bersmooching dlm kete kt carpark smpaila feeling2 laga hidung mioww~ kt check in counter ... smpaila ke kissing bagai depan departure/boarding gate.
.

.

i sgt hepi smpai nak nanges sbb takmo tinggalkn dia ...
.

.

last before dia pegi, i kasi dia flying kiss, and he grabbed it, and did the "put it onto his heart" gesture.. sape tak terbang ke langit bile janz wat cmtu???? kan mama???

.

.

then i pun naikla flite ke Dubai, dpt duk seat sebelah window deka't wing, so i happy.

after like 6 hours, smpai Dubai, i lepak je tgk anime sbb ade 4 jam nak transit. then another 6 hours plus to Malpensa, Milan.

airport Dubai quite nice. i yakin akak2 dan abg2 kaya sume da gi sana berkali2, so i yg first time ni sgtla tersenyum je smpai kt airport Dubai. huhuuhu *toilet meriah ngan abang2 omputeh yg change cloth or membersih diri lite2*

smpai kt Milan da petang, yall .. i nye taxi driver sgt kekar dan cando. i feeling jadi model naik kete mewah gi hotel. hehehehe. tp i sedikit nervous sbb kt italy drive belah kanan, so i sgt takut bile nmpak lori dtg dr depan, rasa mcm nk langgar driver tu je. hehehe comel kan i? *tetibe*

satu je i kureng skit kt Italy, susah nk jumpa org ckp english mahupun di airport.
sume feeling italiano termasukla yg berkulit gelap dan berbau rempah dan minyak kacang Calcutta.

HOW??

i ingat i sorang je rajin feeling ... ade je org len suke ikut. chihhihihi
.

smpai hotel, checked in sume, then i lepak je kt bilik sbb i masih penat dan sgt merindui avang, ley?

cepat2 i carik internet, lalu msg kt Deena suh sms avang i kata i rindu gtu. ha ha ha. btw, i tak set phoneline utk roaming .. I TAK MAMPU YALL!!!

lgpun i gi tak smpai 2 hari, so perluka?
.

*pose sentap mengadap keje*

sok pagi tu i gi meeting kt factory .. start dlm jam 9.00 smpai la almost 6.00pm. membazir da satu hari dlm meeting room tanpa sempat berjalan2 ke sekitar Milan cos i kena check in nak balik KL by 8.00 pm the same day.

.
HOW??? KO TAK RASA NAK GILE??
.

*dowang suke ngumpat i occay wpun sama baya~*

tp i sempat la menjamah makanan italy, tu pun lepas i di brief, rupe2nye, org italy sgt suke makan babi, ley? almost sume makanan ade that thing. merasa i pose baik tanak makan ape2, tp chef rasa sedih dan wat kan i Tomato Pasta pastu Roastbeef salad. *matila daging lembu mati kena tembak* .... lariiik

i ade ckp kt my boss nk prolong skit the time i kt sana, but he convinced me that it would be ok. but later on, sume org even the italian guys ckp that i crazy sbb wat travel plan mcm tu. huhuhuhu

and again .. WASTE of money and energy and wat i kempunan je kan? *nanges*

*i paling suke ads kt Malpensa byk gamba jejanz topless*

so kisahnye, i dinch smpat berjalan2 ke mana2 di Italy itue. duk kt airport je. nasib baik ade kedai jual stuff yg agak laha tapi menten sgt mahal. matila tak relevan ngan duit malaysia. hehehe
.
ADE PAHAM SUME? *tetibe emo*
.

*scene pergunungan Alps dr airport*

*abang tasty duk depan i dlm flite*

cume yg pasti ... kaum ADAM di Italy sume tasty .. drp yg berumur belasan tahun hinggala ke umur puluhan tahun ... tak termasuk warga emas OK!! airport polizia kt Malpensa mcm abang2 dlm citer BelAMI *matila ape tatau*
.

*hi saya Ronald .. umur 18 dr German*

merasa i confiden snap gamba sowang mamat nie dekat Malpensa Airport tu .. pastu pose2 berkenal2 gtu sbb masing2 beli McD. i suke suke suke
.

*pose tgk menu smbil tgk Ronald, ley?*

wpun begitu, i masih SETIA ye .. tp tetap jauh di sudut hati, rasa nak ajak budak tu gi rembak dlm toilet airport je, ley?

malam isnin tu, flite jam 1022pm, smpai Dubai kul 645am selasa, then transit smpai jam 945am, smpai kt KL dah jam 1000pm Selasa.

bayangkan la, duk dlm flite je da melebihi masa i berbaring di bilik hotel, how?

pasni i pikir nak gi sana lagi ... tp i yg akan arrange i nye travel plan sendri. huhhuuh *pose teramat pandai*
.

i tamo ckp ape2 da... i penat dan merindui seseorang.
CIOW~!

21 comments:

imahTHESTAR said...

kan? urusan kerja sgts!! mak sentap sbb x de crita langsung!*chabut*KUL-DUB-ITALY ley??
lebih baik kau pergi BALI je..ops*

kimie st cuthbert said...

waaahh takmo sentap. i pegi mengejut je. tak sempat amik order pun

*matila cik kiah nak gi London amik order org kampung*

citer ape tatau. hehe

kerja yall.. i adik2 yg rajin bekerja *nanges*

i suke word Kul-Dub-Itali tu .. so sexy and make me horny *matilamak*

sYukCurZ said...

ehe. sgt adek2! hehee... cumil

risz said...

wah wah wah.
meletop ya.
seb bek ade reason pg area kampong.
tu pasal x dpt jacket prada.
tetap uols nk caruts i kt entry kn?
chihihihi..

kimie, tu ke avang?

||| PöJìé PööH ||| said...

aiyooo..
sure u penat n jet lag smpai skrg kan...
hazabb!

kimie st cuthbert said...

sape hadek2 ni cik syukcurs?

i ialah kekar OK! opss

kimie st cuthbert said...

ya hampooonn cikrisz .. terasa ka? hahahaha

i tak bermaksud carut u tau~ *pose selak2 tagbod*

btw, pengumuman:

itu bukan avang sebenar, dia hanya kawan spesel je .. hehehe *nanges*

kimie st cuthbert said...

hi pojie ...

i pun tatau ape rasa jetlag, how?

yg penting i menten ceria

Indah Cuma Seketika.... said...

Salam,
sayang sekali tak sempat jalan2 kat milan tu...(city of fashion)it a nice place to go...but i think most of italian can speak english...not like d France.... terpaksa pakai calculator untuk tau harga...

datin cik sal said...

kannn... kao tetap tak beli cokolat milano utk mama kan??? **pose sentaps ambil kukur nyior!!!

konar said...

adekah itu avang ipar i???
sgt seswai ngan avang kimi...(avang ker??)

comfirm avang kimi sgt comel bile nak ajak ronald berembak di toilet...hahahaha...

toilet airport ok lg...drpd korie...toilet hospital...kaedahnye kalu ciktot berdarah trus pose2 pegi hospital...mampu???

*larikkkkkkkkk

izzu said...

pening, tak paham korg ckp apa

rizz said...

hahah ronald cute jekk! sian msti pnat.. nice picta yg 1st

kimie st cuthbert said...

yes, indah mmg seketika, deswai i tak sempat jalan2, ley?

sgt tepat dgn nama id u, how?

takpe, there will be next time, so tade la rasa ape2 pun :)

kimie st cuthbert said...

deswai, i pun pening dgn sume org. chihihih i peninG~


i nak avang~

kimie st cuthbert said...

u nak dia ke rizz? hehehee jomla ikut i lenkali, how?

kimie st cuthbert said...

konar ... euuwwwwww

*matila opening*

korie pun laku ke? ayooo dunia da terbalik!!!

*lariiiik

izzu said...

i rasa, i skrg hot la

i suka dpt daging muda dan fresh meat yg menyerah diri kat i

ttba

kimie st cuthbert said...

yes i setuju ayat u izzu!!

i suke u bawak budak2 kecik instead of org2 berumur nie ..

budak2 kecik leh men borak2 .. org tua sume berangan macho .. tak laratttss~

*pose tenang di umah ade byk budak skolah*

-- teringat zaman men cekgu2 ngan jerry dan farid --

konar said...

hehehe,,,i pon ske2...nak gak yg fresh meat...

~~~budak sekolah sgt melethopzzzz k...masih bergetah!!!
(tetibe)

cl said...

yesss btul, biar angan-angan asal sorang diri, tak ajak org lain. next time planning betul2 kalau gi milan, byk tempat boleh melwat atleast Duomo for shopping.

p/s: Anyway Italiano memang JEOUS nak mampus