ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

Wednesday, May 6, 2009

I pun nak naik stage!!



Bersama host anda malam ini, Kimie St Cuthbert dan Aiz-Zee-Za The Legend, kita akan mengembara dalam rancangan sensasi – Penyiasat Remaja Cute (PRC) *clap* *clap* *clap*

Yes yall sekalian, episode kali ni, kita akan menyusur Hulu Langat utk mencari KAKAK yang hilang sekian lama dan juga ke Trengganu untuk menyelesaikan misteri pencarian seorang supermodel





*inila potret terakhir kakak sebelum dilaporkan hilang*



Segment 1:
Kisahnye, seorang kakak telah hilang ketika bermain di air terjun Sg Gabai di daerah Hulu Langat.

“MELETOP!!!” Itula komen pertama pengacara , Aiz ketika tiba di tempat kejadian.

Dilaporkan bahawa kakak itu telah membenarkn dirinya dirogol oleh sekumpulan lelaki muda dan berkulit sawo matang, tetapi, hingga suatu ketika itu, dirasakan dirinya terlalu sakit sehingga kakak itu membuat laporan polis atas tuduhan disakiti ketika melakukan hubungan suka sama suka *matila KOSMO – suami nafsu binatang*







*kakak pose buat aduan ala2 tanak nmpak muka gtu*



Seminggu selepas kakak itu membuat laporan polis, dia telah hilang dipercayai diculik pakcik penjaga pintu masuk air terjun itu. Maka, PRC pun BARTUKAR *matila ikut ejaan Imahlenggok* menjadi Sailormoon.





naaa.. sume ni sailormoon2 ley?



Perjalanan bermula diketuai Cif PRC, Abang Izu Abang Kekar *matila nama Borneo* dan beberapa inspector comel dan cute. Tujuan PRC menghantar kumpulan itu adalah supaya kumpulan lelaki muda dan sawo matang itu terpikat dgn keindahan ciptaan tuhan dan mengurat PRC team. *matila smbil menyelam minum air*





*ini ka Cif PRC?*



PRC telah berusaha utk mencari kakak, tp malangnye hanya bebayang kakak je yg ade, itupun bayang2 itue berjaya di snap menggunakan camera sajork. nan ado pizikal sebenar. PRC yg telah penat terus pose perkelahan kat situ, ley? Smbil main2 air dan makan2. Motif sgt kan??





*bebayang kakak yg dirakam dgn camera penangkap setan*



Sgt ramai kumpulan lelaki muda dan sawo matang serta pinggang ramping dada ketak2 yg berkeliaran di situ. KAMI SANGAT TAKUT *pose inesen*





*matila kau pose muka mabuk merasa aku letak gamba vodka .. lalalala*



Kami sempat juga menemuramah org2 kampung di sekitar utk bertanyakan psl kisah kakak dirogol itu, tp malangnye sume org takut utk memperkatakan kisah itu. Kata mereka, sejak peristiwa itu, kampung mereka selalu dikacau perempuan kelly-ng penjaga sapi. *matilamak*





*seorang nenek yg tanak dikenali, Salmah Hassan, sempat menceritakan pengalaman beliau membasuh baju lalu tetibe dihampiri sapi2 betina*



Setelah berjam2 mencari, tiada hasil gitu, tade satu nombor phone hatta scene rembak pun berjaya didapatkn. PRC sgt sedih, ley??





*penat PRC pose cantek, tp menten tak laku kan?* lariiiiiiiiiiiiiiiik



Disebabkn hujan turun mencurah2 tiba2, PRC yg terdiri drp ponen2 Malaya nie takut nak duk lama lalu kami pulang. Cif PRC kata, “I tak kisah hujan lebat ke ape, tp I kisah bile kita sangkut dlm banjir nak kuar dr sini nnti”

wpun berat di hati mau pulang, tapi kami terpakse jugak pulang sbb mengenangkan cif byk aktiviti lain pasni so kena follow jadual. *sigh*



*matila muka sedih kena pulang. i tak konpiden la nak vugil2 tayang badan ke seluruh alam sbb byk doughnut sana sini, ley?*





*kalo ko badan cmni ade anting2 di dada takpe, sile la bukak dan umumkan kepada masyarakat jelata* *nanges*



*matila gambar sisipan*



Kami pulang ke umah masing2 petang tu sbb Cif busy ngan schedule ley? *pose check timetable rembak* weol sume pose nak berjumpa berlepak2 di McD Tmn Konot, tp disebabkan Cif br je mengenal gear 1 smpai 4, maka kami sesat berkali2, siap men pusing2 dlm Alam Damai smbil tgk umah2 cantek, ley?

Kami sedikit sedih sbb tak berjaya mencari dan menyelamatkn kakak itue. dah la kakak itu sgt terkenal di kem askar sebagai ratu dangdut Malaya, kini tiada lagi la gelak tawa garau kakak itu... *sob* *sob* *sob*

TIBA - TIBA ....

setibanya kami di umah .....



STOP!!!!!



heiiippppppp!!!!!! yall buat akak conpuse!!! sape plak yg hilang ni hah?? akak ade je ni kt dlm beret askar ni. haiihhh adik2 mmg suke propa kan?? akak hilang bukan kena culik dek non, tp akak hilang sbb akak kena rashes ley?? *matila akak makan lada sulah sbb akak pose peribahasa sape makan cili, dia terasa pedas, ley?* akak tingtong ka??? motif?? akak tak drive 30km/h ye! awas!!!!

*weol pengsan*

*matila siaran tergendala*

Aaaaaaa yall sekalian, kita akan kembali selepas ni dgn paparan seterusnye dr Terengganu OK!!



POSE IKLAN TV SAT.




Segment 2:
Kisahnye yall, seorang agent yg bernaung di bawah Kosmetik Kulit Zainab Holding Berhad (KKZHB) telah pose hanta sms kt PRC supaya membantunye mencari seorang model di Kuala Terengganu.

Maka, si cantek PRC telah ditugaskn utk melacur di Redang, eh matilamak, bukan melacur ye, mencari subjek yg sesuai utk dijadikan model itue *ko hengat Estee Lauder je leh wat model search?*

Setelah ditapis, PRC yg terpilih ialah saya sendri, yeahh ~ *nie stage aku, motif ko nak over*





*pose da naik stage, ko ado?*



Haa yall, I smpai kt Ganu jam 530 pagi ley? Pose cantik je depan terminal bas sementara tunggu kul 7am nak naik ferry. Ado? Nan ado .. ferry kul 830am baru nak hidup enjin gerak2. Motif sgt kan, drp I gigih pi carik org, baik I nominate diri sendri je jadi model itue, tp perluka kosmetik Malaya? Opssss. *matila sendayu tinggi kaya raya*



Smpai je kat sana, lepas ai pose check in ke bilik, terus tertanggal sume baju dan suar ni, haaaa I melompat nak masuk ke air. Seperti ikan keli di tepi lumpur, kolam air tetap dipilih *matila tak paham*



First day, gi snorkeling je. Ala2 pose tak kenal org nie, konpiden je mcm org LUAR NEGARA kan?? Nasib baik I tak pose naked or topless, kalo tak harus la sume org ngurat I je. Opsss. Seronok pas gi snorkellin, duk tepi pantai tgk org.





*matila niat di hati nak snap pics jejanz cina singapore yg tasty*



Then, petang tu, I jenjalan tepi pantai smbil bawak novel dan topi ley? Ponen kan? Opss… tak jauh dr tempat I pose itue, I nmpak sekumpulan lelaki2 cokelat sedang melompat dan menampar dan bergelak ketawa. Hayoooo.. I takmo kalah!!! Darah muda terus mendidih ni.



“Abang … boleh join???” ….. ko berani??



Lalu I diwelcome dgn senyuman manis Azmi aka BLACK *matila nama betul* seorang diver berketurunan Bajau Laut .. aummm.. wpun kulitmu cokelat koko, tp senyummu dan dadamu membuatku mengidamkan hot cekelat *tetibe*



Meriah yall men volleyball ngan beachboys nie, lagi meries dr main volley ngan ponen2 di Tasik Tiitiwangsa *opssssss matilamak*



Sume pun topless dan kekar, lalu seronok men guling2 atas pasir .. ahahahahaaaaa *tetibe turn on nak ciktot*





*da penat men volley, kita men pasir plak kan uncle2 .. motif uncle nak pose cantek dlm pics ni, i nak snap gamba budak cina kurus tu ye. opssss matila intention diketahui*


Ketika sunset *pose cantek*, time I mintak diri nak balik mandi dan solat *ko ado?*, terus Azmi kata dtg la malam nie kt club beach itue. Btw, I men volley ngan sowang membe pompuan nama Tasya yg sgt akak2.. *matila ko*

Disebabkn kami dua org sgt fasih berbahasa ibunda deena iaitu bahasa sabah, maka kami sgt diterima oleh most of the beachboys yg mmg dtg dr sabah itue.. hehehehe *matila claim duk Kepayan Ridge*

Malam tu ade BBQ, men bakar2 sotong ley? I menangis sepanjang process pembakaran itue. Dlm ketika tangisan berlinang itu, mata I sempat menyelit2 melihat sekiranya ade potensi2 jejanz yg tasty dipersekitaran. Sedih nan ado lagi. Hohoho *matila simpan citer yg tak perlu diciter disini* lalalala




*saya nmpak dada timbul di sebalik kulit2 cekelat itu .. *nanges*

Kisahnye, pas dinner terus gi beach club itue, wpun DJ nye org bangla ckp omputeh, I ok sajork pose mata melilau mencari model dikalangan puluhan org yg pose terkinja2 menari itueww *kembali kepada niat asal tetibe*

Deol, budak2 beachboys itu suda open few bottles lalu ajak kami join. SAYA SUKE WILLIAM !! *iklan*

Seronok sgt mlm tu sbb deol sume nak pose2 mabuk lalu leh amik kesempatan cikrab dan comolot di khalayak ramai. SEKIAN CERITA! *matilamak*

Apa akan terjadi jika anda berada di tgh2 kelompok beach boy topless yg mabuk lite2?

---- seronoknye dpt peluk2 kiss2 badan yg kekar dan flawless itue ----


*mengikut Doctor Mardeena Mariam Marijuana, mereka yg terlalu kerap disimbah mentari di laut akan mengalami sejenis penyakit kulit yg menyebabkn kulit mereka jadi gelap tp sekata dan licin tanpa bulu kerana bulu2 da mati tak tumbuh lagi*

HARUS LA I PI TANNING BAWAH MENTARI PASNI .. HARITU TAK SEMPAT!! SENTAP

Kesimpulan cerita, mlm itue sgt seronok dan teda dpt dilupakan. AUM!

supaya i tak terlupa deol semua, lalu i gigih wat tattoo di sekitar badan supaya i nmpak mcm pirate, ley? *matilamak*

*ko heng ko chan ka?*


I suke la men curi2 snap gegamba jejanz yg ado di persekitaran pantai itue. Rasa cam paparazzi gtu. Hohohoho. Smbil berehat baca novel, smbil pose berjalan di pantai, smbil pose snorkel, sume leh je nak snap2 gtu. SAYANG KIMIE!! *matila gile*




*matila gile konpiden - shhhh ni salah satu dr koleksi je. opsss*



Hari kedua di Redang, penuh aktiviti air je. Sana sini situ siti gtu. Yg penting, dlm bebanyak jejanz yg ade dtg dlm grup I itue, I jugakla paling hebat swimming, ley?

I sgt suke sbb weol pose lumba renang gtu, wpun I di trick utk terlambat bermula, tetapi berkat kegigihan dan keanggunan ikan lumba2 pasific, I tetap hebat dan memenangi pertandingan ituew. Sape kate pepons tak hebat berenang, weol sume keturunan ikan duyung tau!!!

Tak lupa gak, I sempat berkenalan ngan sowang kakak plus size yg sgt gigih menari di dance floor ala2 Dina Idol itue. Sgt suka tau kakak tu. Sgt happening sgt. Sgt open minded plak tu. Sebenarnye I nak kat kawan kakak tu, ley? *matila gigih duk puji kakak tu dgn harapan dpt kawan dia* kami hanya dpt menari laga2 bahu je. I laga bahu di dada bul2 dia, ley? Suke suke suke.





*taste tak abang iniew, dada dia ade bulu* - pengsan -

Hari last, nak balik da. I masih tak jumpa model yg dicari itu. *matila PRC failed*

Gigih ni I gi jumpa sume beachboy, pose2 sedih gtu, ko ado? Hahaha DQ sgt tau!!

Kemudian, bertolak ke Kuala Trengganu smbil menyimpan azam akan kembali ke Pulau Redang sbb dpt offer diving course harga special dr william. Hehehehe. Sapeka William itue? *tetibe*

William – dlm kamus Redang bermaksud, lelaki kulit cerah berbody V shape dan dada bulat serta six pack yg br nak jadi. Merupakan seorang diver bertauliah. Mempunyai seorang awek yg sudah 2 tahun bersama. Berketurunan kaum serawak, berasal dr Limbang. Ley? Lengkap tak? Nak tau size ciknek ka? *matila peluk2 cium pipi di malam hari tersentuh ciknek guna siku*




*matila kamus bergambar*



Bile dlm ferry ke jetti Kuala Terengganu, tetibe I nanges sebak ley? MATILAKAU!!!



Hayoooo yall, bile smpai di Kuala Terengganu, br I teringat misi utama I ke Redang, iaitu mencari model, so how?? Matila kena carut ngan CIf Abang Izzu Abang Kekar, camne??



I terus pose ke pasar paying cari tempat wat portfolio nieh, lalu selepas beberapa jam, I telah berjaya menyiapkan calon model itue.



Jeng …






Jeng … Jeng …






Jeng ….. Jeng ….. Jeng ……






Yall rasa Cif Abang Izzu Abang Kekar sentap tak kalo tgk portfolio model itue gamba2 mcm kat bawah ni??? *petirrrr*





*matila cik sal orang pertama pengsan*






I pi smoke smoke dulu naaaa…. Tata~

9 comments:

datin cik sal said...

babi babi babi!! sambil mak gelak terguling-guling.. mrasa nohhh.. dah kluar chiter pondan hilang di air terjun kann... huhuhu.. awas!!! mak gigih menghupdate plak!!

kimie st cuthbert said...

hahahahaha

sapeka ponen itue? Biarlah rahsia kan?? khennnn ...

i nak wat puisi mcm izu wat puisi utk gamba dia la *tetibe*

izzu said...

ahahahh, harus lps ni i akan buat entry mcm pondan gila

Ash-Junk said...

harini mood i down so i tak mau update cerita gembira.. tapi u tunggu la...i sentap gamba i featured satu je.. (tetiba)

izzu said...

nasib baikla, i celebrity, takyah mintak pun, mmg gambar i kena feature selalu, matilah ayat bongkak

tapi, biasalah org dengki mmg takleh tgk kesenangan dan kejelitaan org lain, mtf ttba ayat ting tong unrelated

kimie st cuthbert said...

gtu izzu, motif nak meroyan dr mlm td? *lariiikkk

betul yall, setiap entry wajib ade gamba izzu, ley?

kimie st cuthbert said...

awas ash!! i tade gamba yg proper nak letak la yall, merasa gamba pechlob je ade kan? mau ka? hahaha

rizz said...

haah kemaenn uols..haha rizz suke la tgok gmba2 u ni opss larik**

kimie st cuthbert said...

i pun suke tgk gamba sendri, ley???

opsss jugak!!!