ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

Monday, May 25, 2009

ape berlaku mlm tadi?

semalam i takleh tido gak ye aijud ...

u ingat tak bile u dtg kt bilik i tgh2 malam ckp ade benda kacau u kt luar tu, start dr situ actually i da takleh tido lena, cane?

tp ape je ekceli yg kacau yall itu?

u ckp masa u start nk tido, u nmpak kelibat itam ke arah dapur .. then u asyik terdengar org panggil nama u kan?

coiii u wat i neves bile u kejutkn i itue.

then after that, i nmpak u sgt tak selesa, kejap u pusing kiri, kejap u pusing kanan

kejap u tutup muka ngan bantal, kejap lagi u tutup bantal ngan muka, u ckp macam ade benda main2 kt kaki u.

tapi bile i dgr u da tido dgn tenang, br la i dpt nk lelapkn mata betul2 ..

TIBA - TIBA ...

i terjaga, terduduk sbb i dgr mcm org panggil dr pintu.

i tgk phone, jam 3:56am

tp i still rasa mcm dlm mimpi, sbb dlm sedar tak sedar ade org kasitau kt i yg u ketakutan sbb u terserempak dgn Maya.

i tatau sape Maya, tp u ckp kt i, u kena kacau tp u taknak bitau sebenarnye u terserempak dan bercakap dgn Maya.

acai plak muncul terus ckp yg u taknak kasitau i ade Maya dlm umah sbb u tamo i takut.

then i tido lagi.

tak lama pas tu, i terjaga lagi sbb rasa sgt sejuk, rasa mcm i da slowkan kipas tp mcm tak.

jam da dekat kul 530am time tu.

i tgk u, nyenyak da.

i plak yg agam seram sbb teringatkn mimpi Maya tu.

dlm mimpi tu jugak, u sendri bitau kt i lepas i pakse. u ckp, u nak masuk bilik i, tp Maya tak kasi.
smpai skang kt opis nie i masih terbayang2 ape yg berlaku mlm tadi.


then i teringat gak ed kata umah itu quite menyeramkan especially bile malam dia tinggal sowang.

dan i masih ingat lagi waktu i sowang2 kt umah yg i terus lari keluar bile dgr bunyi pinggan mangkuk dlm sinki.

dan jugak bau colok dlm bilik i je.. tp bile keluar kt tempat lain tade bau tu.

so how?





skang i rasa takut nak balik umah.

30 comments:

datin cik sal said...

haiyo.. sia-sia lah bomoh selalu turun dari hippoh ke umah uols tp duinch bleh halau si MAYA ittiew... motipp??? keji lah... mak pown ada gak kene hari tu.. trus pp call papa pukul 3 pagi ajak cik bors...**matila papa suruh mak borak ngan polis plak kann... SENTAPS!!

kimie st cuthbert said...

kene kt umah weol or kt ulu banat springfield sana?

kimie st cuthbert said...

tp i masih takut sapeka MAYA itu dan kenapa dia muncul dlm mimpi i yg ade kaitan ngan aijud.. *sob* *sob*

arep said...

misteri ala2 keliwon sangat korang ni

Ita Shadila said...

aiseh..takut plak nak dtg umah korang pasnih

kimie st cuthbert said...

deswai ..

i pasrah skang. siyes takut nak balik umah nie.

i da la gadis punkrawk yg berhati sensitif dan penakut .. *sob* *sob*

kalo itak datang takpe, hantu suke sbb ade kawan, ley?

datin cik sal said...

hiks.. mak kene kat humah la nok.. kao tak baca entry mak yg dolu2 kah... motip.. kayt umah hang dinch penah kena plak.. byk sgt hantu.. mak tatau mana satu hantu yg kaco ko.. nak nak hantu naik BLM kan.. oppss!!

Jai Maddox said...

yuol tak mengaji ke kat rumah tu? seminggu sekali, bacalah yassin.
:)

kimie st cuthbert said...

nok, kalo seminggu sekali baca yassin dan mengaji, tp 25jam sehari, 8 hari seminggu rembak non stop, camne? opsss

*carut sapa tatau*

kimie st cuthbert said...

hahaha da agak da kt umah yall itu mmg menakutkn. i mandi pun i neves sbb i nmpak ade bayang cando dlm air tempayan. nasib baik i tak jerit wpun tu bayang i sendri, cane?

datin cik sal said...

hahahhaah hanjeng... itu dulu mak punya konsep nak brangan mandi air perigi ye... motip ttbe air dlm tempayan tu jadi sgt sejuk trus mak mandi guna air pancur sajork... later lah mak letak pokok kelapa plak dlm bilik air mak noohh.. mrasa tukar konsep miami... ADO?!!!

rizz said...

ayokk de momokk hahahha

kimie st cuthbert said...

yes!!! letak pokok kelapa, pastu yall bergayut sekali.

nnti leh skodeng askoke mandi dlm bilik air u, kan? hahaha

matila!!!

kimie st cuthbert said...

rizz takut momok tak?

kalo takut, meh dtg umah .. kita leh main hantu2.

izzu said...

knp aku tak pernah jumpa benda2 tu smua ? aku heran la. selalu gak aku tido sorg kat umah. mmg ada bunyi pelik2, tapi aku buat dunno dan ignore je serta assume bunyi2 tu dr umah jiran, kiri, kanan, atas dan bawah

dr zaman skolah, smp masuk utp, praktikal kat sabah smp la dah berumah di bdr permaisuri, aku tak pernah jumpa dan kena benda2 camtu. bukan mitk nak jumpa tapi okla dia tak kaco aku

korg mmg ada nampak dan jumpa ke ? siapa maya tu ? takkan nasa dh belajar ilmu perbomohan hanta antu ke umah pulak. dia pandai ke, nak blaja ilmu2 hantu ni ? ilmu penipu, pandaila

nasib baik, aku selalu igt tuhan (ley, claim) dan baca ayat kursi dan doa sebelum tido serta basuh kaki sblm nak tido. dah biasa jd amalan sblm tido walaupun pose dilaser rembak 25 jam.

at least, i hidup aman tanpa gangguan makhluk2 tak perlu ni, ley ?

mtf hantu naik blm ? harusla hantu naik naza ria saja smbl tgk dvd dlm kereta. mrasala, lps ni, ko kena pagar umah ko ngan pelbagai mcm buah2an, ye ciksal. elak gangguan makhluk halus. umah u pun ada webcam, leh la amik gambar hantu dok bertenggek dpn pintu pagar umah u tu...u kan konsep umah filem harry potter, oops

kimie st cuthbert said...

hahahahahaa penat2 i baca, akhirnye i gelak mcm kucing hutan bile baca part ni:-

"mtf hantu naik blm ? harusla hantu naik naza ria saja smbl tgk dvd dlm kereta. mrasala, lps ni, ko kena pagar umah ko ngan pelbagai mcm buah2an, ye ciksal. elak gangguan makhluk halus. umah u pun ada webcam, leh la amik gambar hantu dok bertenggek dpn pintu pagar umah u tu...u kan konsep umah filem harry potter, oops"

i nak tolong beli buah2an .. haritu ade nenas, pasni letak buah kuini dan markisa plak, ley?

kimie st cuthbert said...

anyway, bile je u tido sowang kt umah? bukan ade org len dlm bilik?

*larrrrrrrrrrrrrrik


*matila soklan horra*

Ash Shinotsubaki said...

uols... since uols mimpi bagai kan... meh sini i kasi insight sikit.. uols jgn bimbang sangat la. dia bukan jenis kacau isi rumah. so tak yah takut.

izzu said...

wah, how !!!!

acai dah pernah bercakap ngan maya katanya

see, sesi bercakap ngan jin katanya

mrasa, jin nak berkawan. yuols cantik, smp jin pun nak berkawan ngan yuols..mrasala takut ngan kwn sendiri, oops ciksal

ada ok, i tido sorg. u je yg tau kimiek.

takpun, harus bertandang ke umah org aja, bila hosmet lain tade, ley ?

datin cik sal said...

motip carut buah nenas mak!! sentap! tu bukan sembahan utk bagi makan hantu yer.. itu buah nenas terlebih papa bawak balik.. aritu dia bwk balik jagung.. how.. **matilamak.. konsep umah mak sunyi sepi hokeh.. nan-ado apa yg menganggu... mak dok sorg2 kayt umah pown bleh bukak kirana channel tgk filem hantu japan... motip nak takut haper... kowrang tgk tak sejadah kat ruang tamu mak...??? kannn.... klu tak sembahyang.. mmg dio kacau...**matila mak sembahyang pon subuh ngan maghrib sajork.. how?**lariiiiiiii

kimie st cuthbert said...

wow .. ye ke acai??

*mak pengsan*

bile yall wat sesi suaikenal nie?

takpela kalo yall da ckp cmtu. i pun tanak la korek lebih2.

kita sebagai manusia kena percaya kewujudan benda2 ghaib itue .. kita tinggal sama2 .. hopefully leh simbiosis, i tak kacau dia, dia wat pencuri tak tenteram nak masuk.

ley? *pose telekung*

kimie st cuthbert said...

yes izzu, cantek sgt kan ... masing2 suke melekat depan cermin .. tak kisah le sesapa, asal dtg je, terus lekat depan cermin... pose nak tgk kecantikan katanya.. hahahaha


tu belum kira duk depan cermin seharian tarik susuk *lariiiiiikkkk

kimie st cuthbert said...

kan ... nan ado yg mengganggu cik sal di umah kecuali abg askoke yg gersang di tgh hari jumaat *lariiiiiiiik

datin cik sal said...

babi!! motip!!... hey nok.. umah mak nak taruk pokok kelapa dlm bilik aiyaq tu utk hang lah.. kao kan suka pp bergayut bagai ni kan..opps! nok.. bila nak mai PD lagih... next wik mak balik kg... mrasa dtg next next wik... tak pon kita pp gi genting nak?**matila chur kat genting plak...

izzu said...

maybe pose2 nak mai pd, 6hb june malam, u ada ke ?

sbb nak g wedding di seremban dan melaka, siang 6hb june tu

dan balik ke kl 7hb june, ada wedding jess di kl

uols mau ikut plan ini ?

cc to : kimie kemek, cik saliha hormon, sohnen bomoh dll

datin cik sal said...

mak tis wik nan-ADO di PD.. nak blk kg.. tp on 6-7 june tuh ADO... marilah!! mak tunggu uols..

Ash Shinotsubaki said...

Yes. Kalau u xkacau dia. Dia pun xkacau u. So hidup dengan harmoni.

Izu; I ok je ngan plan u.

kimie st cuthbert said...

i ok gak!! ehehehe

izzu said...

so, plannya g dua kereta

kereta shy : shy, amy mandrem, ajud, edwell dan pisah

kereta i : i, deja, daia, sohnen dan sorg lagi, sapa2 nak ikut

datin cik sal said...

i nak hekut kete u izu.. mrasa u buat drama lagi kan.. opps