ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

Tuesday, May 19, 2009

apaka sume ini?

apakah???

apakah?????

sabar yall ... i semput, ley? *matila spray ubat masuk tekak*

kisahnye ... dlm dua hari sgt byk benda berlaku OK! ...

ade 3 kisah, ley? banyak ke? *matila self proclaim*

Apa kaitan Beger, Gym dan Hong Kong??

*calit cik sal*

............................... makan beger pada hari jumaat .......

papa, cik sal kukur kelapa dgn askoke tanned dan berurat! *matila repot*

*tapi ape kene mengena kukur kelapa dgn beger dlm gamba itue?*

kau kenapa??? tiap2 hari dr hulu kelang smpai la ke hilir perak ko canang ko tak main jejanz lain kann?? tapi apakah yg berlaku? opsssss

kisahnye .... gigih kan pancing askoke tgh hari yg panas semata2 nak mengelap tingkap? hahahahaha keji!!!!

tak cukup dgn tingkap, ko pose2 nak tebang tunggul kayu la???

*pose ulang cerita smalam*

noookk, merk mengelap tingkap, tiba2 dkat bawah tingkap jumpa tunggul kayu, merk cube buang pakai tangan2 sotong nie, tp tak berjaya ...

merk cube plak gune molot nok .. mana tau leh cabut tunggul tu .. tp mcm harem, tak bleh jugak ...

last2 merk terus ketuk ketampi atas tunggul tu ... so how???
btw, nama dia Ramly *petirrrrrr*

.

yall ngerti citer minah bimbo ulu banat port dickson nie tak? perlu translate ka? *lariiikkk*

hadek2 di luar sana, jangan la yall tiru perangai diva pasir pantai kita nie, cik saliha lantera timor ... sbb yall belum smpai seru dan darjat mcm dia yall.

kalo yall tgk, dia berdiri je tepi kete jejanz, sat lagi jejanz tu mai wat 18 pusingan semata2 nak tgk dia berulang kali. ko ado?


biarpun paha besar, betis kekar ... yg penting pasang niat awal2 sebelum kuar umah.

niat yg bleh diamalkan pendek je : MAK CANTEK. (ulang 8 kali)


deswai datin, ko pegi je mana2 pelusuk Port Dickson, Teluk Kemang, Lukut, Rasah ... sape tak kenal cik sal yall ... mat rempit, askoke, laki org, pekerja Sapura, budak sekolah, pekerja stesen minyak sume kenal dia tau.

tu belom kira lagi abang2 kedai makan, kedai makanan siam, kedai makan karoke ...

memang yall akan tewas kalo dtg ke jajahan cik sal tanpa mendapat kebenaran bertulis dr dia.


kalo yall rasa yall da cukup cantek dragoon smpai jadi jadi camni rupe, jgn sekali2 yall pijak tanah Teluk Kemang nak cikcur, buruk akibatnye bile diva ciksal muncul ngan tudung dia.

HATI - HATI!!

Biarpun cik sal nmpak sungguh ketimuran, tp dia bleh bertempik mcm gajah berang *lariiiiiik*

hayoooo ...

imah pun tade dedicate satu entry utk makhayam dia kan .. matilamak kipas anggun!!

itulah kisah beger yall .. paham tak? kalo tak paham, jangan baca lagi dah. gi baca blog izzu, leh blaja translate puisi2 pendek. *pengsan*


.................................................................................. kisah di gym ...................
.



My body need to be toned
.
Workout at home is not enough, need more than just a simple training
.
Good trainer would be great, assisting my body to achieve the best.
.
and now i know, the gym is not just a fitness center
.
but u can have people shower together
.
.
*matila wat puisi cam izzu, ley?*


yess yall, keseronokan pegi gym ialah bile dpt trainer yg cukup sifat dan rupe paras, ley??

dgn adanya trainer sebegini, kita akan lebih motivate utk ke gym selepas penat bekerja di siang hari ...

dan lagi, training yg diberikan juga just nice utk workout yall punye body itu.

Matlamat i ke gym ialah utk menghilangkan lemak2 yg TIDAK patut ada ley?? pasni ciksal dan acai takleh carut tetek i lagi da *nanges*

dan yang paling menyeronokkan ...

bile da penat workout, leh pose cantek dekat locker room ... lalu gi steam room ...

masa nak gi shower, tetibe diapproach org.

kesimpulannye, kami mandi bersama.... *blush*
.

SERONOK KAN?????

kan .. ko perasan tak i da smpai kisah terakhir nie???

i nak pose nyanyi sat leh? lagu Cantonese mau ka? *lariiikk*

....................................... siapaka cina itu ..................

sape kata hitam itu laha??

Hitam itu menawan nok!!!! kan acai kan?? *matilamak*

kalo tak menawaan, tadela sowang cina hongkong ni dah meroyan sbb jumpa i lalu takleh tido malam duk teringat kt i kan .... *pose mandrem*

kisahnye yall ...

satu hari dihari ahad, selepas weol pegi pusing2 di Downtown, weol pun pegila lepak kt Queen's Lake, bley?

tetibe ...

i diapproach seorang cina yg i taste gtu ...

tp, dia tak bercakap ni .. kawan dia aka driver kete yg bercakap bagi pihak.

ko hengat ko keluarga royal kt beijing ka? opsss

kan .. betul dia mmg org asing tatau ckp melayu, ckp inggeris pun tunggang langgang ley??

lalu tadi weol gi lunch ..

i terus cair tgk dia sbb ade tatoo. hahahahahaah

pose cube berborak tp certain2 perkataan inggeris je dia tau nih!! i nk bantai ckp cantonese harus la bunyik cm mandarin nnti kan? opssss
.

*matila background restoran cina*

*matila tak berani makan lalu minum coke je*

tattoo dia is nama dia sendri. Kar Shun Ray katanya ley? i terus pose jadi Manta Ray, ko tau ka?

dia ckp dia jatuh chenta sudeh kt i, so how?
.
"u r beutipol!! i like black skin, u so cute"

*mak pengsan sekejap depan nyonya tua sbb dia nampak i tanned*

lepas tu, kuar dr restoran nak ke kete i, dia wat statement lagi ...

*i want hold ur hand now, but not here. musrim cannot. hongkong can. kiss oso can, gay kiss .. people just see*

- sile translate mengikut kepahaman sendri -

9 comments:

Ash Shinotsubaki said...

i sangat tertarik dengan kesah beger ramli itew.. ciksal~ i cakap sama papa~ hjuhuhuh

and yes! black is beautiful

Ash Shinotsubaki said...

i sangat tertarik dengan kesah beger ramli itew.. ciksal~ i cakap sama papa~ hjuhuhuh

and yes! black is beautiful

datin cik sal said...

hanjeng!!!! u awas kimie kera!!!! mak sagat uols kat jalan tar!!!

izzu said...

papa, i nak repot kat papa la (jerit ngan sore kepit)

kimie st cuthbert said...

*menyuruk dlm guni tepung*

rizz said...

*i want hold ur hand now, but not here. musrim cannot. hongkong can. kiss oso can, gay kiss .. people just see*
<--kah3 kejii appe pon lawak la uols ni!:p

kimie st cuthbert said...

chihiihi bukan lawak tu yall, tu kisah benar tau. bukan kt TV3 je ade Kisah Benar, i pun ado tau!! huhuhu

i da mcm duta malaysia ke hongkong skang, ley?

Okabe said...

hahaha tetap carut blog izzu kn!!

taste tattoo cina HK tu

u jadi duta disneyland HK je nnti

lawak la poster gym tu!

matila komen sebaris sebaris

kimie st cuthbert said...

blog izzu umpama clitoris yg menarik pelbagai lelaki, ley? *matila tade kene mengena*

kan... taste jugak tattoo di atas pubic hair dia *tetibe*

yall, kalo duta disneyland kena pkai mcm Cinderella ke Rapunzel, i tatau nk pilih la.. *nanges*

marila pi gym true fitness yall .. abg PT dia baik dan suke melayan karenah bimbo i :)