ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

Monday, April 13, 2009

Jungle Photoshut ka?

Yes tuan-tuan, puan-puan, miss-miss dan akak2 kertu, opss...

ko hengat Tyra Banks je rajin bawak model2 masuk utan bagai? haaa, jgn tatau, weol pun gigih gak gi masuk utan nak cari jantan .. eh, motif? *matila matlamat utama nak tgk naked guy* lalalalala

*matila ilustrasi je sbb dinch ado yg real OK!*

anyway, weol baru je selesai wat photoshut kt utan jin bertendang nama dia Ulu Chepor, Ipoh *coiii tetibe i rasa nk berair sbb teringat budak naik moto betis kekar*

tasty yall dia naik moto suzuki warne putih smbil pkai suar sukan dan tshirt warne gelap, pastu tgk2 i *petirr* dia sgt candoo.. terkesima sekejap i dan Leo melihatnye gtu *matilaaa meroyan da*

hey, kembali ke kisah selanjutnye, coiii selingan iklan!!

*rombongan cik kiah - Nap, Ash, KJ, Leo & Izzu *i dimana? *matila terpinggir*

ok, diketuai oleh Ash dan Nap *matila nama gedik2* 3 finalist Top Model Wannabe nie dibawa menyusur denai horra menuju puncak!! *strike pose ala2 AF*

*sudeeh!! I nak pose narrator je*

tetibe masa dah kt tgh2 perjalanan, dgr bunyi air berkocak2 *motif?? dah ko lalu tepi air jeram, sah2 ade bunyik!! coiiii*

heyy yall, bunyi air berkocak nie bukan bunyi natural OK .. bunyi ini hanya terhasil ketika jejanz main dlm air tu *pengsan*

YES! ade 4 jejans yg very der PERAK MAN sedang main air smbil jerit2, ayooo janz ka ituew?

terus i bukak spek hitam utk melihat lebih dekat. zasssttt six pack katanya ... motif?? kurus kering ye, deswai berketak2 bagai .. coiii!! tp waktu2 sebegitu, nmpak je naked skin jejanz terus teruja kan? kan? hadek2 mmg cmtu .. oppsss

*taste sapa tatau!!*

again, Ash memilih tempat yg very der meriah utk weol melabuhkan punggung mampat masing2 .. aummm

.

.

PERHATIAN!!!! Kepada sume reader, sile pastikan anda tade heart attack sbb artikel selepas ini mengandungi unsur SERAM yg keterlaluan

*matila gamba izu*

.

.

.

*JANGAN TEGUR*

weol stay dekat berjam2 yall, rasa mcm da kecut da sume kekulit yg menghiasi tubuh ni, tp nan ado sekor jejanz pun yg bermain berdekatan. sentap kan?? sentap!!!

yg ado pun budak sexy pkai suar transparent tgh pose memancing ikan celah batu, very der! ade anak ikan comel depan mata tamau lak pancing *blushing*

*anak ikan ipoh ni, sapa mau?* *matila kena saman pasni*

masa weol tgh syok2 pose beryoga bagai dlm air yg tenang tp deras itu *matila kontra* dtg plak sowang abg botak bawak awek katanya.. motif sgt nak join weol, akak tu ponen drag ipoh ka? opssss *calit*

lalu tanpa menghiraukan kehadiran dowang yg duk berkepit mcm belangkas itu, I terus mengarahkan all the wannabe’s supaya posing dlm air bagai. *matila very der Mangga*

*speechless ley?*

tema minggu nie:

Ketakutan Melihat Imej Dalam Cermin

***kembali LIVE bersiaran dalam rancangan Queens Top Model, Kuala Lumpur***


*pose kuar gamba sendri dulu nih!!*

3 finalist telah berjaya mengharung suka duka di dalam membentuk diri mereka menjadi yg terbaik antara ponen2 tasik permaisuri yg lain. *cantek ke?

Hayooo I suke berangan jadi host ni *pose gown labuh warne purple bunga kecil2*

*matila kena baca ikut skrip kalo tak byk kena tapis*

“ Izzu, sile ke hadapan, lets see your best photo” *smbil tarik muka ketat*


Komen judges sebulat suara “ kau memang layak nyanyi lagu Expressi, TT Dj” *pose senyum kesat dan lempar gamba* *matila ramai tak paham*

“Leo, sile kehadapan, lets see how you did on the photoshut”

Komen judges “ mak lampir pun ado, puaka niyang rapik pun ado mmg MANDREM!! yall tgh nak baca jampi Iban ka? opssss

KJ, the toughest in this competition, are you ready?” *wink wink*


Komen judges ”CANTEK POKOK TU KAN?” .... *sigh*

kau memang keji, motif gamba separa2 gtu, cantek ke? Aummmm... anyway, sib baik judges baik kan? *jeling ke Nap* yall diberi second chance gtu utk pose lebih meletop *matila ade attention lain. lalalalalala*

HEY! i tak makan kawan sendri tau!!! I TAKKAN!!!! *matila teringat stetment TAKKAN selalu kuar dr sowang tu, tp menten lepas beberapa ketika, sume yg TAKKAN telah pun dijadikan rutin kehidupan* *mak lariii dulu naa, nnti kena baling ngan remote tv*

maaf penonton tetibe emo. hehehee. hehehe... kembali bersama KJ.. sile2.

"noookkk ...... yall mmg suke tumbuhan kan?" *nanges*

Disebabkan tade sowang pun yg meletop, maka, judges decide, tade pemenang leh?? Coiii la yall. Hahahaha ayo I da meroyan lagi.

Well, utk tidak menyebabkn yall depress dan bunuh pepokok I yg baru dibeli itue, maka I serahkan kepada penonton utk memilih pemenang. *very der rancangan pemalas*

So, kita akan ketahui keputusan next week OK!!

.

Kisahnye, motif la I melalut tak tentu pasal nie kan? Hayoooo… penat sgt drive kot smbil mata mengusha sekeliling sekiranya ade jejanz *pengsan*

Smlm kan yall, masa nak balik drive dr ipoh ke kl, weol singgah kt tapah …

I nantuk sgt tp I gigihkan juga driving wpun sume yg lain da start berwirid angguk2 geleng2 dlm kete, motif sgt kan. *sentap*

Tp bile smpai kat R&R Tapah, I sgt segar sbb dpt borak ngan sowang budak EMO ngan kawan dia. Motif sgt adik2 ni pose EMO pastu warne kuku ngan kaler itam. Motif kan???

Bile I kaler kuku cam tu, wpun warne itam, mak I akan tetap carut I “ko tak teringin nak pkai lipstick pulak ke?” *sentap sekali lagi*

.

Motif mak I carut??? I mmg da lama pkai lipstick tau .. LIPSTIK HITAM OK!!! *matila karoke sogo*

.

Kao ado?? Berani ko wat cmni hah CIK SALIHA???

*lariiiiiiiiiiiiiiiiiiikkk

18 comments:

rizz said...

wahaha tetapss kan memasing posing g mndi mnda segala.mau join lah pasni ahhaha

rizz said...

wahaha tetapss kan memasing posing g mndi mnda segala.mau join lah pasni ahhaha

datin cik sal said...

hiks! melk suka gamba ixu ittiew.. khenn.. tetaplah berangs supa model katanya... melk bagi award supa jumbo bodel.. bukan plus size dah.. **matilah whitney!! chantek acai berlipstick itam ittiew~!**sambil buat muka pandang ke langit~**larikkkssss

kimie carrera said...

yes yall, mari la ikut next time weol nak pegi dekat2 area kl nie je. tak larat wat photshut sejauh2nye. coiii

kimie carrera said...

hahaha tak baik tau u carut izu bertubi2

dia TOP 3, kao ado? hahaha

lariiikkkkk

datin cik sal said...

ala.. kl ka.. tabest uols... lets ke bukit putus di kuala pilah.. dekat sajork dari PD uols.. rams rams jejants jugak uols uols skodeng... HOW?

kimie carrera said...

wow *pitam dulu tgk gamba*


mcm meriah je. harus la ke sana gak. ade askoke ka? hehehehe

ujung bulan 4 mau? i leh jadi planner.

datin cik sal said...

yes uols~!! rams rams.. nnt melk kene tanya laki melk lah dolu... harus la kluar dgn laki khenn.. nnt ramai plak yg dok ngorat melk.. uols jugak makan hati...**opppsss** btw.. leo tuh bukan amy mandrem kah??? nampak mcm samo sajork... kompius jap melk~!

kimie carrera said...

same yall, cume nama je lain, ley? i saje pose letak nama yg LELAKI! *lariiiikkk

ok je yall, masa kita di POLO CLUB pun yall lagi laku dr i *calit tiang lampu*

Ash-Junk said...

LEO tu~ tak tahan nama kan?

datin cik sal said...

nork.. bila nak ajak mak gi karoke nieh??!!

kimie carrera said...

yall mampu nyanyi lagu selain dangdut ka? *pitam

datin cik sal said...

babi lah kao! mak boleh kepit lagu siti okeh!!**buat muka sambil pandang siling

kimie carrera said...

yes! i tau dah tu! ingat tak u penah nyanyi lagu SITI musliha :)

*lariii dlm guni

izzu said...

ahaha, keji sgt kan...

ciksal, tak perlu nafikan bakat i sbg sorg model..i fotogenic dan i bukan nya plus size atau jumbo but full figured, ok!!!

ok je trip ke pd akhir bulan ni, sblm ke bangkok...best jugak cur2 di sana, sana, sana

tapi posing lipstick itam, mmg melethop. patutnya ada hoda skali, baru best

kimie carrera said...

yes, izzu mmg photogediks. ahaks.

yall masih konfiden ke bangkok wpun tgh ribut??

tadi i baca paper, askar siam main tembak2 ke udara je skang nie. confident kan yall??

tp takpe, sebelum pegi, tinggalkn wasiat ye *lariiiiik

p/s: lipstik itam ade dlm bilik i, mau ka?

imahTHESTAR said...

hanjeng! mak gelaks sundels!persis Tyra sgts!

kimie carrera said...

hahaha makhayam gelak nmpak puki kemut2 *tetibe*