ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

Tuesday, March 4, 2008

doktor bullshit!!!

macam bangang je aku rasa pagi tadi.

dah ar satu mlm aku susah nak tido duk batok2 cam anjing menyalak bukit, bile aku gi jumpa doktor, ade ke patut dia leh ckp ..

"ooo awak batuk nie, nnti amik ubat"

before that, just to share ...
aku dah dekat 2 minggu akan menghadapi batuk2 y kering yang bunyik cam hanjing terutamanye ketika waktu pagi ... waktu nk tido .. waktu naik train lrt ngan waktu dlm opis ...
kawan2 ckp, sbb aku sejuk .. so aku batuk2

mula2 aku tamau langsung gi jumpa doktor, sbb bagi aku, kalo setakat gi doktor2 biasa nie, dowang BULLSHIT!! *sorry kepada doktor y lain kalo aku harsh sgt, tp this isnt the first time la kau jumpa doktor mcm syial*

then, my opismate, my cousin kata better jumpa doktor sbb tgk aku makin teruk batuk2, sakit dada .. hmmmmm

so, pagi tadi sbb da teruk sgt bunyik batuk tu, aku pun nekad ar nk gi ke satu klinik kt area opis je ni. dah ar masuk2 je muka nurse cam cibai .. da tau buruk lg mau wat muka masam. bangang!!!

pastu bile turn aku jumpa doktor, dlm batuk2 tu, aku masuk bilik, duduk. doktor tu suh citer ape masalah. aku pun sebagai pesakit y cube memberikan sebanyak info y perlu utk doktor tu, aku bitau dia sume y aku rasa n alami for the past two weeks.

tp bleh dia just ckp " awak batuk nie... " tu je ...????? wutthehell, aku tau la aku batuk, tu sbb aku dtg jumpa doktor tu sbb aku rasa aku tak penah plak batuk2 berlarutan cm nie.

bile aku question dia, tanye .. takkan batuk je kot, sy tak penah kena cmni, n then da dekat 2 minggu .. at certain2 time je plak tu, kalo tiba time teruk, nk bernafas pun susah ..

pastu dia pun amik ar stetoskop, pastu tekan2 kt dada ngan blakang, pastu amik kayu ape ntah, masuk dlm mulut suh aku wat bunyi aaaaaa.
tak smpai 5 minit, dia ckp, leh tunggu kt luar amik ubat.

perghhh .. mmg bengang gile, rasa nk maki je.
pastu aku kuar amik ubat, dia kasi ubat batuk ngan ubat sakit tekak je ... aaaaaaa tensen dah ar kena bayar berpuluh2 ringgit, dpt ubat tu je ..

aku harapkn at least dia leh kasitau kenapa jadi cmni sume .. but fuck off la, setakat tau aku batuk ni, aku leh beli ubat kt farmasi je.

mmg mcm syial punye doktor .. FUCK OFF laa ..
bile aku komplen kt nurse tu, dia leh ckp .. doktor tu penat. pastu terus blah.

bapak ar.. sape tau katne nk wat repot????? memalukan jee!!!!

5 comments:

mirch said...

rated x jer doc ittew next time,
anyway try taking tablet batuk rather than syrup..senang and tak perlu nak rasa ubat yang manis melampau tu

take care n take rest!pergilah mengundi ***opsss

Aqimie Carrera said...

hehehehe trimas memberi petua itue
i akan BELI KAT PHARMACY je pasni :)

hanjeng!!! mmg doktor hanjengg!!

Anonymous said...

cuba u pergi kat ospital check lg skali kot2 ada TB(tuberculosis)...


p/s:doktor GP mmmg takleh arap...

AmeerZachery said...

dah baik ker lum... my problem like ur last time.. pastu last2 kena buat operation terus coz the problem is not the lung but actually the nose.. mine was taken me a month before they finally figure out what wrong. That is after I finally can't catch my breath and had to be put into ward...

rizz said...

wahh sian uols btuk..doktor cilake mne tuh huhuuk