ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

Friday, March 7, 2008

Detik2 Gelap Seorang Anak Ikan *ttba*

*pose insaf seketika pkai baju melayu gi opis*

smlm, kt opis .. i tatau kenapa, lepas i melantak makan eskrem bagai, tetibe je i rasa sgt sakit sesak dada dan batuk cm hanjeng.

pastu i kena panggil ngan bos i, dia cm pelik sgt tgk i ituew.


then dia kata, after this u follow me OK, i nk bawak u gi check up!! dont worry, no need to pay, tp u can claim later. ley?


so, i pun kensel plan nak masak menu Nasi Nenas dgn Rendang Ayam dan Acar Buah... sentap kan??? tp takpela, demi kebaikan.

coiii i da la tak suke nk ke klinik spital bagai, lebih2 lagi afte few cases asyik kena hanjeng ngan doktor setan bertopengkan manusia.

so, petang tu lepas office hour weol menuju ke pusat kesihatan A ini .. agak cantek, vast, kelles!!! so weol wat temujanji ngan sowang doktor laki inie .. i sgt berharap dia cando, tp laha gemuk je .. opsss

i masuk je jumpa dia, terus dia sound "teruknye batuk, u nie heavy smoker kan?"


zasttt kena lazer .. chihihihi
then, dia terus letak kayu mcm kayu eskrem dlm mulut i pastu dia ckp .. " u punye tekak dah bengkak nie, hmmmm "


pastu dia cek plak dada, buah dada .. opsss, ngan belakang smbil tekan2 .. dia cek tekanan darah gtu .. cek itu cek inie ..

lepas sume siap, dia ala2 geleng kepala smbil ckp, "awak nie kena asthma .. pastu ade problem skit dekat paru2 .. sum kind of infection"

zassssssssssss terus i pose rebah ke bumi. huhuhuuh. tp dia ckp, nie tak terus sgt KOT, u makan ubat dulu, we'll see how. tp before that, saya nk kasi bersih dulu paru2 tu. next time awak dtg check lagi sekali, kita tgk ape progress time tu. (smbil suh i masuk satu bilik ade nurse comel tgh ready ngan kit pernafasan)

nurse tu masukkn dua tiub cecair ntah ape dlm kit pernafasan itue, pastu i DIPAKSE sedut asap itue. bak kata bos i, ko kan suke shisha, harus dpt nie pun ok je.


mula2 tu i sempat la pose penggambaran bagai sbb first timer gtu, pastu bile da byk sedut gas tu, lalok OK!!! ala2 tingtong amik syabu je.opss pernahka?


masa 1st muka elok je .. afta few minutes da lalok.. huuuuu

lepas habis sume tu, i mmg siyes sgt pening .. kepala berat.. and most importantly, satu badan i shaking mcm org kena parkinson ...


( fyi, skang nie, jam 1.22pm hari jumaat, da almost 13 hours selepas amik gas tu, badan i still shaking y teramat, smpai nk type pun kena slow2.. ayoooo kalo tau td i MC je.)

so how .... i redha je la kalo kata umur tak panjang ke .. ape ke .. huhhhuuh


nak wat cmne .. wow hebat kan i, cepat je berserah dan redha dgn nasib diri *pengsan***matila takut smpai tak terkata ape*


*bukti tangan ketar2 ketika dlm LRT masa nk gi opis*
tapi y i sentap .. pasni i KENA .. kurangkn smoke, takleh mandi malam *matila rembak busuk*, takleh minum air sejuk2, takleh kena kipas byk, takleh itue .. takleh ini ... hayooo baik mati je drp hilang byk kenikmatan .. nasib baik rembak still bleh *pengsan dipetirr*

3 comments:

Nafisah Okabe said...

tringt kita amek gmbr kt train budak askar dulu.

Anonymous said...

alah sayang kenapa insaf sekejap aje kalau selamanya alangkah seronoknya saya. doa saya semoga insaf selamanya.... bye, jangan marah nanti kena jual.

rizz said...

sian kat uolss smpai sedut alat tuh huhukk.so far asma g kew skng:p