ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

Tuesday, December 26, 2006

fcuk off ....

ape tuh kawan ekceli ??? hah??? who can tell me?? takleh kan? subjektif kn kononnye????

kalo kate, kowang dah baik bertahun2 ... u shared mostly every single things .. tu dah boleh dikatakn kawan ke ???

well, thats my definition of frienship .. afta kena lecture ngan izzu psl frenship dulu smpai gado2 segala .. just becos, tyme tu aku tk penah percaya wujudnye frenship ituew ... hmmmm ... rasenye, aku tak salah kot.

skang baru aku paham .. kawan tu, frenship tu, wutsoever .. sumenye palsu, lakonan semata2 ...

kalo dulu, bagi aku .. org yg ko kenal, org yg ko rapat, just sebagai tempat ko nk citer ape2 .. or tempat ko nk pergi bile ko ade ape2 yg perlukn bantuan ... tu je, means, i just rapat ngan org bile org tu memberikn something yg berguna for me!

aku tk penah pun pikir psl mendalamnye frenship ituew .. y aku tau, bile aku dpt benefit from the person, then he is my friend. but then, izzu menyedarkn aku yg kawan itu bukan sekadar tempat nk memperolehi one way benefit, but, perlu memberi dan menerima ... byk lagi la izzu lecture aku tuh!! well, thx for that, aku at least menerima konsep frenship yg betul!

then, i realize kembali ... betul ke sume ituew????
today ... aku br sedar .. kawan yg aku bangge2 kn selama nie, yg kononnye aku da trust afta several years kenal ... haih .. sanggup kuarkn sume rahsia antara weols just sbb nk dptkn somethin .. i dunno la .. aku sendri kureng pasti story tuh ..

story nye begini, last few days .. ntah camne, one of the str8 guys, kita namakan dia XXX. aku penah rembak back in utp, suddenly dia cari aku balik ... dgn alasan,

" i lov that moment back in utp... i really desperate need u syg ... i want to feel that moment again, more if i can .. pls syg, dont let me down " (versi sms2 yg telah ai pendek dan rangkumkn)

tak ke cair ponen2 mcm aku nie? hoh0hoho .. aku layan je la, bak kate sowang kwn aku nie, layankan ajers. layan punya layan, tak sedar plak aku suh dia jadi bf aku .. ekekkeeke

guess wut, dia setuju
" lpas that moment, i takkan tinggalkn u, kalo boleh i nk berada ngan u selama yg boleh "
then, start terus sms syg segala nih!!! aku tak balas sms pun dia kate aku ade org lain .. feeling cinta suci nih!!!

hayoooo... takpela, tu kisah jantan tu. then, ttba pagi tadi aku dpt sms dr jantan tu
" tak sangke u citer kt org psl kita @#!$#@%^!@ kat utp tu. i tak sangke u bocor rahsia ... i tak nk kenal ngan u lagi.i hate u!!!! "


wah wah wah .. aku mls ar nk layan .. sukati dia la .. aku nye crdt pun da nak habis duk layan dia sms ... tp dlm hati sedih lite2 bleh? sbb aku suke dia .. uhuhuuh *nanges*

then, lepas2 tu ... ttba petang2 skit, ai dpt sms from my kawan
" kimie, i bersms cinta ngan XXX.ahaks.esok nk jumpa dia kt kl "

so ... nk wat kesimpulan tak nih???

aku tanak ar tuduh sesapa, but then, camne plak org yg siyes shit tade kena mengena ngan hidup aku bleh tau kisah2 yg aku just story dlm circle my BEST FRENS????? aku bukan ar kisah nk celabedah jantan itue ke ape ke .. tp perluka citer hal2 rahsia sesama sendri kt org luar ... bukan kononnye selalu ckp and pesan sesama sendri,
" citer citer kita nie, circulate dlm grup je OK!!! "


bengang syial!!!! so, aku rite now ... nk declare :

until certain point yg bleh wat aku yakin, anybodies around me from now on, i'll no longer consider them as frens!! no, the terms already dead to me!! i even not sure to consider u guys yg aku baik, yg aku sms bile aku ade benda nk citer or nk korek citer, yg aku gigih gi bilik just sbb nk kongsi2 gelak tawa ... yg aku beria2 wat mcm2 sbb nk rapat ngan kowang .... duh!!!!! aku honestly tatau nk consider u guys nie as wut .. aku betul2 marah ngan diri aku sbb tertipu dgn frenship segala nie!!! perghhh!!! cukupla .. i sufferd so much already till today!! sorry guys!!

aku mmg buduh!!! i was so lousy,brainless kampung boy, but pretended to be this evil-bitch-cruel-diva-hiclass-etc person, but the truth is, thats all are my imagination .. to make me feel alrite!! duh!!!

mayb aku nk close this blog .. sbb aku rase bodoh!!!
SHADAP!!!

15 comments:

Lan said...

Kimie,

i understand how u feel....

u know, next time, DONT tell ur secrets to people....

no matter how close....

i dunno, i think people are generally the same ...regardless if they are str8 or not...

they are just people with WEAKNESS...

i too once told somebody some guy's secret *but at that time, id didnt know that not EVERYONE knew that thing...

ok, my stupid mistake....

but rite now, i think u should relax and give a time out....

are u in ur hate-every-living-creature period...

take care kimie...and please dont close this blog....

u have many fans, u know?

~BiGcITy~ said...

noq, mari kita sama2 berpadu tenaga kita yg lite2 itew, mnyerang kembali kawan2 yg makan kawna nih... sial laaa, apasal skrg nih sume kengkawan dah tak boleh dipercayai nih??

sabaq naaa adik kimie, jgn tutup blog uols yg malatops nih, satgi lagi seronok kengkawan yg bukan kawna itew bersorak riang ria...

Lan said...

Big, i would say the same thing with you....

kalo uols tutup blog , si penghantar email tu akan menang...

so fight back!!!! both of u guys!!!

The Soul said...

wow, siape itew org yg brani, tp ai dah tau *ttbe
kalo uols marah2 pon, dpt blk ka janz itew*opsss eh.. silap.. kalo uolss tutop blog pon, prangai kwn uols tuh berubah ker? kn~

izzu said...

my advise is, just sit back and realx first. please resort thing and act rationally. if u still want that guy, u just leave him alone for a while and when he cools down, u can contact him back and start all over again and never tell the culprit about ur move.

if u dont want him, just forget about him and move on. find other guy, instead. and dont ever bother to make fren with the culprit again.

anyway, this is life. is about choice and comparison. and u know now, who u can call a fren or not.

Kimie Çàrrerà said...

*pose nanges dulu sat na~!!

Kimie Çàrrerà said...

Lan ....

thanks a lot for ur advice ... really appreciate it!!! hmm.. at the time i wrote that post, i was in that hate-all-living-creature state!! thus, reading it back again tonite make me realise .. duh! im so marah .. huhuhuhu

but, ur point , dont tell anybody a secret ... NOTED!!!

thx .. then again, bukanke blog nie quite ... hmmmm nevamind

Kimie Çàrrerà said...

kak Biq ...

i ekceli da ready nk gi pose tarik rambut org ituew .. tp bile pikir balik .. malasla .. takkn la sbb janz sowang ai nk serang org kan? kekekeke... biarlah dia .. maybe dia jeles ngan i kan? hiks ..

Kimie Çàrrerà said...

lela hanjs!!!

motif ko sms ngan jerry? hiks ... dia tetap cikki awal dan akhir ai .. sbb bile ai pose2 nk tarik rambut ngan org yg buat ai sentap nie, terus ai call jerry .. bleh? hiks ... ske ske ske ... he's my comforter .. *lariiik

Kimie Çàrrerà said...

izzu~!!!

again ... and again ...
u really show me and gave me some penyelesaiaan yg ai really2 carik ... huhuuhhu why ek? =p

nevertheless, dunno wut will happens afta this when u already out from utp .. no more mama figure for me .. kekekeke *matila mak

neway, bout that guy, hmmm who is he ek? *matila da lupa langsung~

and again .. now i know who is someone i can get along with and who's not.

I z U a N said...

Hayoo...memang macam citer mak masa kat UM dulu...citer i berembak dgn jantan tu bukan setakat circle of frens jerr....dah jadi buah mulut pengetua kolej dan lecturer kaedahnyerr...cam kesiyal sgt tau...so, next time apa2 citer panas jgn la nak kongsi sgt dgn hadek2 ni...u paham2 sendiri la mulut diorg kan?? dah lupa sindrom tanak kalah yg imah ajar tu?? *sambil pose2 makhayam

takpe la uols...sabaq naaa..jgn la sampai nak tutup blog..nanti mak dah takder kawan nak laser-laseran!!

Take care nok!!

ash said...

hmm..harsh word used there..
me maybe not the right person to tell you this but i think you might have yet to find urself a true friend.

there r lotsa people that can laugh with you but u can hardly find someone that can cry with u.

skang kau paham kenapa aku meracau pasal benda2 kecik when it comes to friendship kan? coz its not easy to identify which one is which..the diamond among countless hills of sand. :|

Kimie Çàrrerà said...

noks izuan ... ai paham perasaan yu ituew .. maka ai tamau dah citer kisah cikcuran perembakan ngan jejanz kt kengkawan,bleh? *tapi menten tulis kt blog kan? hiks

Kimie Çàrrerà said...

ash ... thanks alot
ai sgt paham skang ... huhuhuuuuu
so ai akan lebih berhati2 afta this ... thx uols


anyway to all ... ai rase problem nie dah resolve .... ai tatau la .. haih

nasriquesz said...

Hayoo i lagging sbb asyik terkenang memori silam ley?

Harus i korek x lama lagi cerite dari mulut sendiri..sbb i xleh nk feel ley?..lariiiiiiii

Jumpa sem dpn pukek!