ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

Thursday, November 16, 2006

MENTOR konsert 6 (Chucky)




dulu ... sume panggil aku bapok .. aww aww ... perghh... menyirap gile dgn dowang tu sume. but then, bile aku kate aku nk berubah ... dowang duk bantai gelak plak. cam syial ... bile jadi camtu ... aku cam sentap lalu mls da nk ikut ckp org tu sume ... merasa la aku memondan je tanpa hiraukn org ramai ...

tp, dlm2 aku memondan nie .. kadang2 terasa gak nk play role jadi janz ... hiks.(mak jantan TOP occay .. nak mak ciktot ko?) so, kadang2 gak, depan org tak dikenali, depan famili, aku coverina,pose janz sepanjang masa.. huhu. tp mampuke nk kaver noks? deswai ...

aku ekceli nk citer psl sumthin. haritu, aku balik gak kampung lepas dekat 4 tahun tak balik. aku saje je bagi alasan keja selama nie, aku tanak balik sbb aku takut nk balik ke umah .. kisah hitam bersama abang .. ahhhhh dia la yg wat aku jadi mcm nie.

btw,makcik aku kt kg meninggal terkejut, so mak suh aku balik. ye ar, rindu gak nk jumpa famili, mak kate, abg , akak sume balik gak .. hmmm....aku plan mau coverina bagai la .. nk tunjuk kt famili yg aku mmg bleh berubah, nk tunjuk kt abang aku bukannye objek melepaskn nafsu .. kekeke .. ye ke? oppsss


smpai je kt depan umah, ramai org still berpeleseran. aku masuk kt ruangtamu, aku tgk kt tepi mak aku ade budak pompuan bersarung kepala hitam, nk kate tudung, tak plak. aku cam terkejut ar, takkn br 4 tahun tak balik, mak da amik anak angkat. aku jeling2 gak muka gurl tu, cam sweet, tp tak clear ar,org ramai ... maklumla, abah bilang, nk wat kenduri arwah petang tu.

aku tak byk sgt tunjuk muka time kenduri tu, duk bilik tido ... tp aku sedikit puas hati ar, bile aku jumpa org2 kampung, dowang bilang aku da tak lembut sgt cam dulu... ahahaha... penat cover nih!!! nasib baik tade scene2 yg bleh wat aku melatah..

mlm tu, satu famili lepak borak2. abah da masuk tido .. penat. perghhhh... gile terkejut aku!!! rupe2nye budak pompuan yg aku nmpak bertudung td tu, ADIK aku!!!! .. gile lawak ar .... patut ar tak nmpak dia dr tadi .. aku ingt dia gi main kt umah jiran..

dia salam aku, biasa ar abang adik.... hahahahaha sekali lg aku terkejut, bibir pink glossy2 , siap pkai celak nih.. aku agak je ar sbb nmpak celak tu cair dgn air mata dia. cam syialllll adik laki aku wat perangai camtu!!!! arghhhh tak bleh percaya!

mula2 tu nak marah gak ar ... babi gile!!!! kalo nk mengajuk aku ponen pun, perluke time2 camni!!! aku sound dia depan akak ... tp relax je akak jawab... "

" ko jgn tekejut...adik mmg mcm tu, dia bilang mau jadi cantek, boleh masuk unduk ngadau "
aku quite suprise .. nk gelak pun ade, nk marah pun ade. tp, bile pikir balik, aku pun camtu dulu.. hahahaa

adik aku plak, dgn malu2 liuk lintuk sotong kurita,terus masuk dlm bilik ... anak dara tak elok duk luar mlm2 katanya.ceiss!!! tp, elok ar tuh, aku pun nk tanye kt mak aku psl adik aku tuh!!!

bile aku start je temuramah famili aku tu, damn, aku plak y kena tibai dulu. ade ke patut dowang bilang adik aku jadi camtu sbb aku yg ajar!!! mane bleh jadi!!! seb baik mak backup! kalo tak, mmg aku da bertumbuk ngan abg aku. gile cam syial tuduh mcm2.. kang aku bukak rahsia dia depan mak .. merasa ko kena halau rumah!!

mak bilang, adik skang suke pkai mekap ngan baju2 lama akak, siap snap2 pix!! bile aku tgk ... perghhh, gile chucky mekap dia!! hahahaha.. tiba2 teringin plak nk ajar adik aku mekap dgn betul.. merasa kantoi aku ialah ponen dlm penyamaran ... mak penat coverina nyah ... kekekeke

afta that,aku masuk bilik adik, saje nk borak2 ... mak ada bilang, mayb sbb rindu kat aku dia jadi camtu.. aiseh..sian plak budak sekor nih.

mmg ar, bile aku tgk adik aku tu ... woman gile ... nk tido pun pkai losyen bagai .. umur baru 9 tahun, tp gile advance. aku tanye ar mane blaja sume ni, dia bilang,

" adik tgk kt tv, citer cik mala janda berhias ... nnti da besar adik nk jadi cikgu tadika cam dia, bleh pkai baju2 lama mak "

choiiii!!!!! ... then dia citer psl hobi dia skang, menggubah bunga ... blaja from TV Pendidikan katanya. tp seronok gak ar jumpa insan sekepala ... bleh citer psl fesyen ke, perfume ke, wpun dia bukannye paham pun.. aku ok je kalo dpt adik beradik lembut ni, kan lele .. da besar nnti, bleh ar kongsi2 beli cd cd "hantu" takpun gi ngecur same ... kekekeke

investigation diteruskn ... aku try plak cucuk2 dia .. tanye psl jantan sume ... tp,budak kecik, ternyata dia tak expose psl ape2 pun lagi! nasib baik ... masih virgin adik aku nih!! maksudnye belum diusik abang aku lagi ... hahahaha, tunggu je la noks.

aku bilang sama dia,ala2 nak test vocab gitu .. dgn nada keras yg very dibuat2 "noks, ko heng ko chan? melk dinch adik melk perangai hazab mcm ni tau! melk tau la ko nk jadi canteks, tp perluka mekap chucky bagai.. ko nk jadi fonen dragoon ka? dinch tau! betta ko pilih jalan jd khalid cam melk!!"

adik aku tu blur,terdiam dia ... merasa la ko wat muka nk tanye aku mcm2 tp ko tau aku takkn layan kan?
hmm, dr situ aku terus wat kesimpulan .. adik aku nie very der takde ape2 pengetahuan psl fonen2 .. ntah sape la yg initiate dia jd camni ni! ish ish *sambil CDH depan cermin

mlm tu, aku bilang kt dia, aku tido bilik dia ... nk ajar dia mekap, so pasni tade ar dia mekap chucky ... tp siyes dowh .... muka adik aku mmg jambu .... mcm muka anak2 ikan aku plak .. ahahaha... merasala mak calit muka ko dgn kaler pensel smpai jadi badut katanya. *matila jeles

sambil tu,kitorg baring2.... aku citer lite2 psl dunia fefonenan, citer psl fonen & blog yg ibarat Bridget Jones ngan Diarinye .. citer psl jejanz hansuari kt dia .. yg sebetulnye, aku je yg pose2 bercerita bagai nk rak sume fantasi2 aku, pengalaman2 aku .. kekekekeke... tp,budak kecik nie wat tatau je.. terus belek2 lipstik ngan maskara lama akak aku tu.

ish ... time tu, sape tak geramkan? kita dah kira baik ar ni nk mengajar dia jadi ponen yg betul dan tak terpesong ... tp dia wat dunno je .. arghhhh nie yg wat aku sentap nih!!! buat habis air liur je ...

bile loceng dewi da berdenting, aku terus hangin kt dia .. aku tak kira, aku maki je sume yg dia buat tu .. aku kutuk habis habisan, feeling jejanz tgh maki ponen laha.

tup tup, aku tatau ar ape jadi kt aku ... memang ar, intention first aku just nk pose2 gi nasihatkn adik aku, or at least nk turunkn ilmu2 fefonen kt adik aku tuh ...

tp, siyes shit!!! aku tak sangka .... mlm tu, sbb dia da wat aku marah,aku tak sengaja ... terus aku ajar adik aku cara2 nk berembak.. full set plak tuh!!!! fuh!!!!

*mati ke mak?

9 comments:

Nafisah Sanuri Manjasmaradana said...

Melk suka!!! Confession of a teenage nyah sgt!! merasa ai buat peribahasa:

ke mana tumpahnya air mani kalau tidak ke burit.. opsss

Silap..

"Ke mana tumpahnya bedak..kalau tidak ke muka Chucky"

Hix~

Arieca7 said...

yesss.... sukerrsss...
argh~! ttbe taste plak budak itew bleyy... aura lessy ku makin menjalang.. kalo die betol wujud kasik la kat melk :P~ mesti muka dia jambu cm fonence siam yg ai taste itew ahaks

Nafisah Sanuri Manjasmaradana said...

LELE PELACOR..(lari sambil bawa laptop)

.::[Agnes Clarkson]::. said...

Clusstt...amik ko marah terus ajar full set....

Mati ke kau bila dah ada adik beradik sekaum..uolsss...hiks akak suka uolsss..

Ok Study balik nanti exam tak lepas plak...Study smart ya!!!

Bedah said...

Mrasa noh brani mati kau perturunkan PETALA ILMU KE TUJUH. Kau nak kena ssambar petir sebab langkau ajaran??? HAH? ops

fiebie said...

kan.... ko suka tau...

imahlenggok said...

mrasaa! penggunaan bahasa adek2 tahap langit ketujuh!!Hebats sgt! Cuma perlu tunggu burung ababil je serang kau*ops*

kimie said...

hiks ....

pisa: bukan ke ai mmg suke wat confession mcm nie .. lebih2 lg ngan janz tasty .. ade ke?

lela: u mmg falachor!! nasib baik ai tade adik yg jambu .. kalo tak harus yu kebas kan? abang ai mau? opsss

kimie said...

kekekeke

agnes: ai kadang2 teringin gak ade siblings yg sekepala .. ai means, tak perlu la dia jadi fonen .. cukup sekadar dia itue khalids .. at least kalo tade org len, weol lespap je *petirrrr!!!!

bedah: takpe yuols .. ai tak takut petir .. immune katanya ... *ya hampun!!!

fiebie: mane yuols tau ai suke? eh. ape yg ai suke? hayooo... weng weng da exam nie ..

kak imah: ai kn adik2 .. so kena la guna bahasa adik2 .. perluke naik taraf gune bahasa makhayam .. hohooho.. noks, tade burung lain ke? burung yg dtg bersama pakej janz hansuari ade?


ahhh tensen exam ....