ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

Thursday, November 30, 2006

MENTOR FINALE



hari yg dinanti2 telah tiba ... wpun stage2 masih berselerak dgn prop2 miss world, tp menten sume fefonen dah berduyun memenuhi available seats. para wartawan TV3, NTV7, CNN, BBC, Al Jazeera sume ade nih! gigih sgt kan?? mengapakah semuanye begitu hangat sekarang??? hey!!! tatau ka???

kita bersiaran secara LIVE utk menyaksikan Press Conference FINALE MENTOR 2006 anjuran UFM

show da start yuols... so kita teruskn dgn PC ituew, barisan finalist terdiri drp Kimie Schiffer, Bedah Badarsila dan juga Agnes Chong Fei Wah



yg baju biru itu Penganjur MENTOR ye, Ms Imah bt Md Jaie .. hiks. sapeka berskirt itam itue? biarlah rahsia

kat depan stage, sume makayam2 dah ready ngan swimsuit masing2, tiba2 berangan jadi Top 10 Miss Universe gtu ... gigih nih wat photoshoot before masuk dewan, bleh?


Barisan judges makayam yg taknak kalah: Ms Fiebie De LaRossa, Ms LeezDawati Nurmen, Ms SR SK II, Ms Nenek Rosalin Divana, Ms Faizaru Zara Musume, Ms Ginger De Copa Banana, Ms Kelly Lee Novotny, Ms Mimie Crista Nevada, Ms Imanatasya Istamardala & Ms Fieka Ferrodova (semput napas nk sebut sume nama)

FYI, weols nie reporter yg kimie bayar, so harus la broadcast soklan dr makayam2 utk kimie je kan? hiks ... so, r u ready B***h?


pose nk jawab soklan ... gentar~~

sambil melibas rambut ke sisi ala2 iklan Rejoice, Makayam Fiebie dgn canteknye melontarkn soalan:
Ko rasa ko vast tak? Bagi satu SEBAB munasabah kenapa ko rasa ko lebih vast dari peserta dua orang lagi tuh untuk menang.
- Yes ... mmg vast!!! sebabnye - ai paling byk musuh setakat nih!!! most ex protege da start mendinch ai tp ai menten smpai ke finale ... ai sendri tatau pasal ape org dinch ai .. ai just being myself, playin the game, mengarang something extravagantz ... tak cukup vast lg ka camtu?
perluka ai naik stage dan kompang kt seluruh warge peponen yg ai mmg vast??? (hayooo.. hadek2 tanak kalah, pegang mic jari kelingking terjungkit, skirt digulung hingga ke pangkal paha, smbil pose libas rambut yg tinggal sekerat ituew)



belum habis lagi kimie menjawab, Makayam Leez seraya melihat ke arah makayam fieka, gigih merampas mic dgn tangan kanan, smbil tangan kiri membetulkn clip bra yg nk tercabut,lalu bersuara ..
Memandangkan mak hayam u ols tu memiliki kecantikan asli + tiruan *opss... Apakah pandangan u ols mengenai pembedahan plastik???
- ai pernah dan masih verangan nk wat pembedahan plastik membabitkn hidung dan juga telinga .. so ai tak rase ituew satu kesalahan, asli atau tidak, terpulang kepada hasil pembedahan ituew.. kalo yg tak bedah pun kadang2 nmpak fake n weird .. so kalo dah bedah lg cantek, ape salahnye kn?

kalo org nk kata kecantekan kita tak asli, sepalsu2 kecantekan ai, ai dpt janz cando bagai, ko ADO?? furthermore, bg ai, pembedahan plastik lebih byk membawa kebaikan drp kawan plastik (KP) kerana, kalo ai wat pembedahn ituew, ai dpt janz, kalo kawan plastik, ai dapat apo?? kn kn?



seswai dgn gelarannye, Makayam SR very der senyap jers, sgt observer tp menten tulis soklan atas kertas, minta PA dia bacakan :
Kan?? Nyatakan 3 kelebihan uols dan 3 kelebihan mak hayam uols yang MELAYAKKAN uols sebagai JUARA MENTOR.
- first, ai rase setakat nie, belum ade lg entry ai yg dikecam or dikutuk bagai ... malah, ai diberi immunity berdasarkn entry yg vast ituew, next, ai rase ai la yg paling byk blaja term2 fefonen .. siyesly dulu ai tak penah tau sume nih!!! last, org kate .. ai creative.. yes!! thx 4 that!!

ai mmg creative n pose2 tak meniru idea org len, semuanya lahir dr sudut hati ai yg suci dan inesen ini!! (pose betulkn wig yg nk menutup dahi) hiks, for my makayam, makayam ai sgt cantek kalo bermekap, dan hansuari kalo bermisai bagai (org ckp ek .. bukan ai ckp), dan very der gigih melibatkn diri dlm aktiviti2 fonen malaya!!! ai vangge!!!



wpun Makayam Nenek dilihat asyik bermain hanpon, teda sape pun tahu ekceli dia tgh busy sms ngan penganjur sbb nk karang soalan yg berbunyi :
Imah dah tentu2 Star.. selalu nye star ni dosi kertu dalam penulisan Blog ni.. Kalau IMAH star, yg uols sebagai peserta akhir ni mek nak panggey ape.. TAHI Bintang kah? Bincangkan!ops
- jika imah ituew STAR .. maka, perluka weols dipanggey tahi bintang?? no nana no ... *matila kekwat* ai rase, term yg paling seswai dan humble utk weols ialah Sunrise .. sebab weols br je nk naik, bleh? memberi sinar baru dlm dunia blogging ini.anyway, belila kismis brand Sunrise *pose2 duta produk!


sentaps ok tgk Makayam Faizaru, wpun dikepit jejaka japan cando lite2, dgn pose geisha yg ayu bertanyakan soalan, slang melayunye tetap tak hilang:
Mek nampak hang nih tak konsisten dari segi gaya penulisan. Sat macam melerts, sat meleret, sat melalut. Mana satu hang nie? Melerts kah, meleret kah atau melalut? Ker hang tensen sebab mak ayam hang dok sibuk dengan kelas mekap dia? hehe
- ai tamau ckp ai melerts sbb ai tau, bukan setiap hari condition ai akan berada dlm keadaan yg paling bagus. ai tamau ckp ai meleret sbb itu bukan meleret, cume terlebih elaborate... ai tamau ckp ai melalut sbb ai tak rase ai melalut, over-fantasi ade la kot..

kesimpulannye, ai bukanla STAR, ai bukanla DIVA, ai cume pelajar, yg masih tekun menulis .. dan akan terus menulis .. biarpun kutukan demi kutukan tiba, tp ai akan tetap menten mcm Lois Lane.. opsss!! anyway, ai tak kisah makayam ai bukak kelas mekap, mane tau ai boleh blaja free2 je nnti, kan?



TIBA TIBA ...

TUP!! buyik laptop ditutup, ZIPP!!! bunyik beg laptop dizip .. ZAST!! bunyik Makayam Ginger dgn gaya ala2 ahli parlimen, penuh sopan lg bijaksana .. bersuara:
give me your opinion about the issue of premarital sex. ( beri soklan satu napas je gtu,terus duduk .. kimie terkesima seketika )
- premarital sex, scientifically phrased as fornication has NEVA been approved in any religions nor beliefs. Yet, for me, i dont think that it is a very devilish behaviour especially in the PLU's lifestyle. hey, if u are one of those PLUs', there's no such things as "i'll save my virginity until he marries me" . yeah, but surely, if u are a girl, premarital sex will only bring you harm, who knows if u'll get pregnant aite? and for me myself, i dont wanna marry a gurl that aint a virgin, kekekeke. world peace! (pose senyum kaku ala2 miss world)


dr celah2 gaun pengantin yg kembang penuh 3 seat, Makayam Lee Uk membuka topeng masquerede nye lalu dgn suara soprano, terus melazer kimie :
U ols, sesapalah.... kalau rasa dah really the pandai dan kelesss se keless kak Nita & kak Melah **matilaa nostalgik, cuba kau nyanyi lagu Kau Kunci tarik note tinggi tinggi, bleyy?? kalau tak boleh beranikah u ols pakai baju retro ala ala kak Melah for the song Kau Kunci??? Ada berani???
- ai dinch boleh tarik key tinggi2 tu sume .. kalo setakat lagu Frank Sinatra - My Way tu boleh la ai banggekan .. hiks. dan sekeless keless ai, ai tamau dibandingkn dgn kak Nita or kak Melah, kalo Paris Hilton or Britney tu takpe la.. nyanyi2 lagu, edit2 skit suara gituew .. kekeke..

anyway, ai dinch pakaian selubung seluruh badan nie!! hotpants ngan tube sejengkal jers yg ai suke ... tp sesekali kembali ke zaman opah2 ai .. best gak kan? baju merah ade love berlampu ... hiks .. nak try la~ merasa sapu foundation gune bedak Nyonya beli kat Jonker Street. pasni bleh la ai join grup gothic plak, pkai baju itam, celak bagai tp menten dgr lagu CT - Kau Kekasihku, bleh?



Makayam Mimie, dicelah2 riuh rendah org kesakitan mendengar high pitch makayam lee uk, smbil membelek kamus UFM, smbil senyum2 .. terus bertanyakan soklannye:
berikan definisi BAPOK dari kaca mata uols*
- bapok hanyala perkataan, same je ngan perkataan seperi pelacur, pak imam dan sebagainye! dr sudut yg lain pulak, bapok ialah satu kelompok insan2 lembut y kununnye dikatakan lemah, tp menten berdiri sama tinggi ngan jejanz normal diluar ituew ... bapok akan terhasil pabila satu perasaan lahir dlm diri seorg lelaki utk menjadi cantek, tidak sukakn keganasan ... lemah lembut dan bersopan serta ingin dicintai lelaki.

tp bagi ai, bapok tu term yg sedikit choi la berbanding term2 fonen yg lain.. ai sendri, kalo org panggil bapok, ai sentap .. tp kalo org panggey ai nyah, fairies or queer, ai ok je, rase canteks sgt .. hiks. (bukan same ke maksudnye sume terms itue?)



sedu sedannye tiba tiba kedengaran, mungkin efek hi pitch yg sgt vast ituew, setelah mengelap air mata, Makayam Iman terus pose2 hiba lalu meluahkn perasaannye ... very der DQ:
" iols mempunyai seorg lelaki yang terlalu menyintai iols.Iols tau iols tak sechantek LKY tapi lelaki itew sanggup melakukan apa sahaja demi iols.Pada suatu hari, sedang iols makan2 di warung tetiba KB iols telah menunjukkan satu nombor talipon yang sama dgn nombor talipon laki iols!! matila berkongsi kasih* Barulah iols sedari iols telah ditipu olehnya.Hati iols terluka dan keciwa kerana telah termakan pujuk rayunya.Iols masih sygkan dia.Bantulah iols!!
- yuols .. perluka feeling2 depressi just becos KB yuols ituew tunjukkn no phone yg sama??? yuols yakin ka berkongsi kasih? yuols tanye betul2 ke kat KB yuols ituew? or yuols just jump to conclusion sendri?? hayoo nok, setakat no phone sama ... ai pun bleh simpan, merasa ai selongkar phonebook yuols, then save dlm phone ai .. then tunjuk kt yuols, smbil speku si janz itue selalu sms2 ngan ai .. kan kan?? sah sah la KB yuols itu jeles OK!!!!

takpun, maybe laki yuols ituew mmg selalu sms ngan KB yuols, tanye psl yuols, taking care katanya .. sweet kan? *matila feeling cinta* so, yuols harus balik skang, terkam laki ituew, dan berikan dia service paling hebat yuols pernah lakukan, praktikkn setiap move yg yuols pernah tau or pernah fantasikan .. nescaya yuols akan ok pasni!

utk lebih yakin, yuols harus tukar name laki yuols yg ade dlm phonebook KB yuols ituew kepada name dlm IC yuols .. merasala KB yuols feeling2 tangkap lentok tgk name jantan, padahal pemilik name itue tersangatla cantek *lariiiii



wpun menyedari beliau adalah makayam terakhir utk bertanyakan soalan, Makayam Fieka begitu busy membetulkn alis matanya hingga soklan yg diberikan very der sayup2 kedengaran, tp beliau masih mampu senyum dgn canteknye :
apakah kualiti yang ada pada diri uols semua utk ditabalkan sebagai JUARA MENTOR 2006 anjuran imahlenggok???Good luck & Thanks to come!!!
- nok, sgt soklan utk miss world kan?? hiks ... kualiti yg ai ade , YES ... ai seorg yg fast learner & creative .. ai bangge ngan diri ai ini, wpun ai sgt mentah dlm dunia blogging, tp ai mampu menghasilkn karya yg hampir setaraf ngan pioneer2 yg masih gah! biarla org kate ai berangan sendri, but who cares .. kalo ai tak puji diri sendri, sapa lagi nk puji ai?? kan?? (smbil pose2 berdiri, sisir rambut ke sisi, dan terus catwalk ke luar dewan tanpa toleh belakang)


catwalk keluar dewan smbil pegang card tulis dream come true .. ko berani???

ape2 pun, thanks yuols bagi ai peluang keemasan ini ... it is really a dream come true gitueww, ai puas bagi entry panjang lebar nih!! tamau ckp ape2 lg dah ... hiks. so, kembali kapada penganjur, Kak Imah !!

-Ladiesss~!!! shut up!!-

13 comments:

Kak Bedah said...

Nokss.. akak senyum simpul occay baca entry kau. Sweet sangat tapi always menten melerts! Hoooonnneeeessst!

Good luck noh

Arieca7 said...

hahanjeng KN~! name mak ayams very pelik mcm penulis jugak.. hikss... nway... sukers~! entry gedebas.

pose sunrise lah.. sudey.. ai menten honeystar bleyy :D~

Nafisah Sanuri Manjasmaradana said...

Taste entry ni sbb very standing in the eyes of the world..(matila Ella..matila andartu)..

Ai tujukan lagu Berdiri dari Suki utk u.. sgt seswai OK!!...merasa cari lirik skang!!

Waaa x sabar nk karok sem dpn.. lagu kat Shogun dah ada yg latest x?..(matila kau feeling Britney ngan Paris jek kan.. BIMBO sgt!!!)

kimie said...

kak bedah : ai pun terharu u ckp camtu .. siapala ai inie huhuhhuh *nanges*

lele: choi kan kate ai pelik? hanjs!!! sile cikcuran skang ye .. yuols dah nk balik utp tak lame lg .. kekeke

pisa: ai taste la lagu suki ituew .. suka suki sgt
kat shogun tk banyak lagu baru .. jantan br je ade.. hiks

faizaru said...

kimie....entry uols memang vast! jawapan melerts semua nih..mek nanges *pss...psss..penganjur, boleh tukar anak ayam skrg tak? *larikkk

LeeZ said...

mak sukerrr!!! mak sukerrr!!! jawapan yang membuatkan mek terhibur!!!

kimie said...

makayam sekalian thx yuols .. ai sgt terharu dgn komen2 yuols ituew .. kekekee

alang2 dah nk habis mentor kn, harus la kuar sume skals idea yg ade .. huhuhu.. pasni takleh wat entry2 fantasi ngan keyword2 meriah sume tuh sume ni lagi dah *cedeh*

hiks~ ai sgt hepi skang~ habis da mentor ini~ no 2 pun ai da rase bangge~ yeah~~ ai hebat~~ *matila gila

Anonymous said...

Selamat Berkenalan...

Meks suka hamat ngn jawapan uolss..terutamanya def BAPOK..tapi meks dah vote utk BEDAH.*ops..sorry..BEDAH walaupun entry hang tak berapa nak best aku tetap menyokong hang..*matilah bedah merasuah koleksi shuben jous dia.. ada ke?

tp walauapaun meks ttp raser entry ni meletop d'bomb githooo..

TAHNIAH UOLS..

Princess Compangs
Miss Tasya Adha..

kimie said...

ahahahaha
thanks to come miss tasya
*adeh.. matilah dah ikut mcm makayam*

takpe yuols ... ai pun vote bedah,bleh?

" utk menang pertandingan yg majority kena vote2 nie... peserta perlula mempunyai keFEMESan tahap maksima, tida cukup sekadar wat entry vast2 tp teda sepa kenal .." - kimie schiffer ( runner up Mentor Season 1 )

*matila sunyi~~~

Lee Novotny said...

Hah?? Tammo di kaitkan ngan kak melah mahupun kak nita???? tak suka..tak suka jawapan ittew!! BUT since u ols sebut Britney Spears, hah..okey lah tu..mak kembali ceria!!! :)

Good luck and good answers.

Well done on the format ala ala makhayyam berebut microphone (macam berebut ciknek piula)

fiebie said...

fabulous...


mak suker (tepuk tangan)lagi lagi bila ko cakap mak melibas rambut dan menanyakan soalan dengan cantiknya.

Seriously, you read all the question dan jawab dengan berhati-hati dengan cara you all yang tersendiri, kelakar dan witty. Memberi keadilan kepada semua soalan.

Mak paling suka soalan last, pasal kalau takde orang puji, sapa lagi nk puji, very der over konfidensi persis LKY.

mak suke.

IMAHLENGGOK said...

kelasssssssssssssss!!!

kimie said...

abg lee : kak nita & kak melah tu edisi timur .. ai western gurl *matilah verangans, english pelat*
btw, yuols biasa rebut ciknek ka? ops

kak fiebie :thx yuols sudi singgah n mengomen .. ai tulis bdasarkn ape yg terlintas di kepala smbil mengadap gamba2 mat susly 3/4 naked, bleh?

kak imah : kelessssss!! *motif ulangan