ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

Sunday, October 15, 2006

MENTOR konsert 4 (Sabseraws)



Ape kes ???? ( pose laila isabella )



ai sgt tak suke dengar kisah2 sebegini tau!!! sgt dinch adik2 zaman skang sumenye LEMAH ... TAU NANGIS je bile kena sergah skit ngan komuniti2 di luar itueww... Heyyyy wake up gurls!!!! *matilah datin da sentap

kejap ye uols ... ai tgh feeling nyanyi lagu Xistina Aguilera - Hurt ( marila nyanyi same .. hiks)

OK .... kat mane ai stop tadi? haaa... ai tanak ckp byk skang ... kalo duk bebel panjang2 pun, adik2 menten tamau dgr kata .... NAH! mari ai turunkan skit ilmu2 perdukunan nak menundukkn janz .. eh, ilmu mengelak carutan2 dr masyarakat ... *matila ilmu hitam+pink

TRANSFORM!!!! pooofff *ai menjelma jadi nenek sihir

*ai menten cantek .. kau ADO?

ILMU & TIPS MENGELAK CARUTAN

pabila uols kuar ke mana2 dlm keadaan baru 1st time nk berangan pkai tube, hotpant ngan but cecah lutut, pasti ade byk suara2 sumbang yg akan kedengaran, sah sah la time tu uols masih ragu2 nk berdrag bagai kan ... so,bile keadaan itue berlaku ... BUAT TAK DENGAR SAJORK!!!! jangan sesekali uols layan mereka2 ituew, lagi dilayan, lagilah mereka2 ini terutamanye mat mat rempit dan bohsia2 jalanan suke nk mencaruts uols...teruskan usaha uols utk memperagakan diri dlm keadaan paling cantik bak bidadari *matilah experience di padang polo katanya


*matila tutup muka dr paparazi

kalo kat hostel, pun byk janz2 yg suke carut fonen2 ... nie susah skit nk encounter especially kalo janz2 itu dlm kumpulan yg ramai ... dan lagi, uols fonen2 tak kan berani nk gi maki balik diorang tu sume, merasa la kalo uols maki, kena belasah kan? hiks ... so, bile kena kacau ngan janz, uols jgn panik .. bile diorang start bunyik auw auw tu, uols pegi kat salah seorang yg tasty kt situ, lalu ucap dgn penuh manja " thx for last nite ... ai suke sgt .. hiks " pose2 cute ... then blah ... jangan toleh belakang lepas tu .. *ko hengat nie kisah percintaan ke kalo ko toleh blakang janz tu nk kejar ko balik???

kalo uols pun jalan dlm berkumpulan .. bile nk kena caruts, uols cepat2 keluar skit dr grup tu .. uols jerit " Hey bapok!!! " dgn suara yg paling garau uols ade ... ai yakin jejanz tu takkan kacau dah sbb diorg ingat uols gila *matilah carut kawan sendri pastu kena outcast dr grup .. hiks

tp uols, kalo ai la dikacau janz, lebih2 lagi kalo janz set2 sabseraws, yg muka melayu tak mcm melayu, muka cina tak mcm cina, tp menten mata sepet .... ahhhh ai tewas uols ... ai tak mampu nk elakkn diri bila ai dicaruts ... lagi dicaruts, lagi ai turn on, smakin berahi .. ahhhh *matila lari topic .. opsss

next, ( smbil betulkn sanggul ) di tempat kerja, selalunye mesti ade je org yg tak puas hati ngan kita, adik2 yg baru je nk belaja pkai fondation ngan maskara gi keja .. hiks ... so, ape yg harus uols lakukan sebelum uols dicarut is :
bile ade je fomfuan2 yg nk caruts uols ni lembut ke ape ke, uols lazer dia dulu , cakap je :
" hey fomfuan, ko sedar tak fondation ko tu tak same tone ngan kulit muka ko .. mase beli tu, ko test shade kt celah kangkang ke? " then, uols terus amik compact powder uols and touch up lite2.


*touch up lite2 smbil dilihat janz sabseraws hansuari ... merembes tak?

meriah kan? camne pulak kalo makcik2 yg uols hormat ttba plak duk mencaruts uols???
jgn risau ... sebaik2nye ... bile berhadapan ngan makcik2 yg berpotensi nk mencaruts ni, uols harusla transform jadi janz sejanz nye ... tp mampuke? dari sebatu jauh dah tau uols fonen kan? so .. tayah coverina bagai lagi ... bile makcik tu nk bukak mulut je, uols terus interprame " eh makcik, cantek kain batek tu, buat sendri ke? " takpun, uols puji je hiasan2 pokok bunga kt umah dia , tp kalo uols dah geram sgt ... hiks, merasa!!! gune ayat nie " makcik, ai dtg ni bukan nk gaduh jiran tetangga, tp anak makcik si Khalid tu, pinjam skirt dgn lingerie ai, katanya boypren dia nk tgk dia pakai sexy2, dah seminggu ok tak bagi balik .. mahal tau ai beli kt La Senza " *matila makcik tak paham


*ko hengat ko Harajuku girls?

*sigh* fomfuan muka hazab (FMH) mmg suke nk mencaruts fonen kan? tp fonen2 sememangnye takkan kalah ngan golongan FMH ini!! ai NO KOMEN !!! pengalaman ai, dulu ai pegi makan di McD ngan kawan ai, ttba ade satu grup FMH ni duk bantai gelak2 bile weol makan & bergossip *matilah gossip satu cafe dgr* then, merasa la ai sentap ... time dia gi cuci tangan, ai pun pegi ke sinki ituew, ai basahkn tangan ai, lalu ai renjis ke muka mereka.. tak cukup dgn ituew, merasa ai pose2 tersepak diorang itue *matilah feeling jantan belasah fookey
KB ai pulak, terserempak FMH mulut hanjing time shopping kt Jusco .. terus dicariknye FMH tu smpai dpt, maka berlakula peristiwa, 'mak, rambutku putus ditarik fonen...'
so uols, nampak kan ape yg perlu uols lakukn bile jumpa FMH ituew??? YES .. serangla mereka dgn penuh bertenaga seperti mana uols bergomol dgn janz sabseraws hansuari * matilamak tak habis gers gers*

hiks ... ai dah start merembes da bile duk sebut psl janz2 sabseraws *matila byk laki sabseraws*
so adik2 .... uols paham tak ape yg ai turunkn nie? motif sume pose lara lagi? tak perlu ye nk meratap bagai sbb kes dicaruts!!! ko hengat ko cantek? *opsss...
last TIPS ai hari ini,
kalo ko rase diri tu dah cukup ilmu fefonen & ko ade tahap konfiden yg mencecah langit ke tujuh, ko MAKI je sesapa yg mencarut ko ituew!! ala2 kak mimirinie memaki janz2 kimpah di warung sewaktu sahur ... berikut adalah sedikit ulangan peristiwa ituew ...

"...sampai ajer kat tempat duduk, mak pun "pasang speaker", ambik mic terus mak jerit...."DAHLA GEMOK...PERANGAI BUROK!!!".....mak jerit sekali lagi..."GEMOK!!! PERANGAI BUROK!!!!...ambik ko! I've said my words and I rest my case"
*ya hampoon akak .. jgn marah ai quote uols nye blog .. hiks

17 comments:

Arieca7 said...

hayo2441651 gamba kenagan sgt pakai tube puteh skirt pendek ms g karoks KN~! merassa pakgad pon pelik tanya 'Adek nie laki ke pompuan..?'sapa itew? lalala~

ahaks... carutan dibalas makian... kejian dibalas celaan.. kegersanagan dibalas kenikmatan **larrikkk

perjalanan hidup said...

lawak sundel! mak sujud...

KimiedriaNa Lima said...

hiks *ai malu la*

hanjeng je lele ...

amriena said...

konon kan... malu... adik2 slalu gitoo!! plus plus kalau jejans sabseraws ittew yang puji... ayoo uols lawak sgt... mak suker... matila mak dok senyum sampai tinge dari pagi... mengenang ucapan ittew!!!

Anak Tunggal Makcik Zaiton said...

~~~
Ai hanya mampu nanges terharu dgn entry kali ni.. akhirnya u tunjukkan belang pada konsert ke-4..

Ai tunduk!!

Shy.. kalo pondan carut pondan camna?
keles x soklan cepuemas ai..
merasa u update konsert 4.5 katanya..

(matila Misha EE buang kasut drag u ols)

Claudia kimie Schiffer said...

kalo pondan carut pondan ... emm, sah sah la 3 minggu pun tak habis lagi caruts mencaruts ituew .. bahaya tau uols,fonen2 skang suke berdendam *matilamak

cth nye: ai masih sentap ngan misah umar ituew, smpai skang kalo kena saman pakgad, ai gune ID dia .. hiks, merasa saman beratus ...

yes amriena, kalo janz hansuari .. ai merembes je .. hiks

S a m u e L said...

I kalau kena carut dgn ponen...first i akan terkam dia macam harimau (mati la rimau), i tarik rambut dia pastu i cabut keluar kopek palsu dia...i tendang puki lipat dia...pastu i akan carut sekuat hati...dan lag best kalau boleh buat kat platform LRT putra...bole i tolak dia atas landasan lrt *matila aku meroyan.. (lagi best kalau i rodok dia...mati la perogol!!)

Kalau kena carut dgn FMH kat public...dan kalu bf dia ada kt sebelah (dan tasty)...i akan pegi kat dia dan comolot bf dia sambil buka zip seluar bf dia dan pegang konek...*lari!!!

kalau kena carut dgn jantan kendu....he he...i liwat diorg *lari!!

Claudia kimie Schiffer said...

ai sukaaaa~!!!! tasty sgt cara2 nk mencarut kembali FMH ituew, sah sah la lepas tu bf dia aku yg punya ... wakakakakakakaa ... at least ai lagi cantek, kan bang~!! auuuww

amriena said...

mampos... kalau pondan charut mak.. harus mak cabut heel n baling trus kat muka dia.. takde dolak dalih.. uols mak pon taste sabseraws innew... lagi2 yang katik!!! matilamak!!

.::[Agnes Clarkson]::. said...

Hiks..mek suka lah...kalau jenjalan reramai jantan nak sound pun susah...cuba kalau masa raya..kita beraya di rumah nenek kat Melaka itteww...mesti budak-budak kecik mengejek kita kan..ala-ala..memecahkan lobang yang sedia pecah kan...kimmie suka tau!!!

Claudia kimie Schiffer said...

uols kampung kat melaka ke? same la kita .. hiks

yes, kalo dulu, adik2 sedara suka sgt ngutuk lembut la, ape la .. then, ai terus sound : kalo korang ckp lg aku lembut, esok korang bangun, 'punai' korang hilang .. nak tak?

terus mereka diam ...

Lee Novotny said...

Dalam diorang dok carutz tuh, hang jugak yang carutz kuat kuat,kan??? Seiring sejalan kaedahnya betul tak???

Tu lah kan, kalau dah mmg kita merembes ngan orang tu..apa dia kata pun kita macam dengar tak dengar je sebab dah anagu katakan! **matilaa mak!

Good luck u ols..good effort and great entry :)

Abg IM! said...

hmm bagus dan beras bernas juga ye idea uols..

Suka suki iols bacer nyer!

Claudia kimie Schiffer said...

Thx uols ....

hiks ... abg Lee .. ai caruts diri sendri .. takpe *lariii

yes abg Im, kalo bernas .. mari kita praktikkan lepas raya ... kekeke

silent reader said...

Yes!!! Mrasa mak bagi markah KEPUJIAN kepada entry uols kali ni... Mak puas hati kaedahnya..

imahlenggok said...

mak baru masuk baca setelah dikompang oleh ramai org ttg kehebatan uols!! One word-MESMERIZING!!!!

Claudia kimie Schiffer said...

thx makayam SR and Kak imah ... huhuhuhuhu

ttba ai rase terharu *matike mak?

anyway, byk tips2 yg ai bagi itue adalah berdasarkn pengalaman sendri dan org terdekat ai .. hiks.. kisah benar uols ..