ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

Monday, September 25, 2006

MENTOR : konsert 2 ( pecah lobang )



mesti seronok kan kalo sekali sekala pecah lobang depan parents ... kalau boleh, ai nk rase sgt terpecah lobang habis habisan depan parents .. hiks

tp ai kan sentiasa lucky .. gituh, so kisah pecah lobang nie tak penah la berlaku kt ai .. kalau kawan baik ai, penahla .. time tu we'all suke sgt mengecur sana sini .. smpaila satu hari, sume kegiatan dia terbongkar depan famili .. nasib baik ai tade di tempat kejadian ... huhuhu
kawan baik ai itue, lepas dia pose2 lari dr rumah, terus pegi jumpa ai ... nk meluahkn rasa kononnye ... ai pun terpakse la pura2 gak dgr dan turut bersimpati .. *matilah KB plastik

" Uols, mak rasa hidup mak sudah tidak beerti lagi.Walaupun family tahu mak ni lembut sejak azali, tapi bapa mak adalah bekas seorg askar yang sangat garang.Dia tidak tahu aktiviti mak mengecur bagai mencari jejanz hansuari.Tapi di satu petang, bapa mak telah menyelongkar beg sandang yang selalu mak bawa.Mak terlupa uols!!! Mak terletak mascara,wig kejung, kondom, lubricant dan gambar mat susly jils burs jantans bagai di dalam beg itew.maaaaatilamakkkkkkkkkkk**

Lalu mak ditengkingnya uols!! " INI SIAPA PUNYA KONDOM, GAMBAR HOMOSEKS SEMUA NI, hah?????!!!!???

mak tak tahu nk buat ape, mak terus capai beg mak dan meluru ke muka pintu .. sebelum mak keluar, mak terus pusing blakang wat statement " abah, mak .. ampunkan pisa .. lepas nie, tiada lagi titik hitam dlm keluarga kita .. ampunkn pisa mak, abah .. pisa pergi takkan kembali " so nyeh, ko tau tak, mak terus pindah masuk bilk sewa sebelah kedai gunting rambut .. haih, apela nasib mak ni ...

MOTIFFFF ???? ala2 nk lari dr rumah pun tetap keluar name "PISA" kan??? name jantan ape? Nas? Napisa? *lariii ... no wonder parent ko tgk je ko lari dr rumah ...

shudeehhhhhh!!!!! yu'all mmg freak *matila maki KB

IF I WERE YOU *merasa kuar tajuk lagu Hoobastank ... hiks

haa... kalau ai la pecah lobang camtu, saat ai nampak bapak ai pegang je beg ai, haruslah ai tau dia akan selongkar sedikit sebanyak isi kandungan beg tu kan, harusla ai akan dipecahkn lobang kejap lg *matilah tambah imbuhan* .. so, time tu, ai terus pura2 ke toilet. lepas dgr je bunyik tempikan2 seorg askar, maka ai pun keluar ... buat muka blur nih. terus pegi kt mak ai, tanye dia masak ape utk dinner.. kekeke

then, merasa la dgr tempikan yg lebih gegak gempita!! so terus la pegi tgk ape berlaku ngan bapak ai itue .. jgn gigil2 ok .. bile smpai je depan dia yg tgh wat muka bengis, jgn panic ... ai yakin mulut dia tak habis2 tanya soalan macam2 ..

selepas beberapa saat, ai akan tergelak2 kecil .. sambil wat muka inesen dan cute .. then gelak pegang2 perut nih, ala2 sgt kelakar .. haa... harus bapak ai akan menyinga, menyirap dan tanye soklan " kenapa ko gelak hah? anak jahanam!! "

ai akan jawab " cube abah tgk betul2 ... tu beg adik ke? tgk betul2 abah"
maka dia akan terhenti seketika utk berpikir ..

bile bapak ai jawab:
option 1: "nie bukan beg ko ke?" --- "adeh abah, nie mesti kes salah amik beg nie, abah kan tau, adik pergi training bowling td, beg main letak je kt rak2 di luar .. mesti tertukar dgn grup2 maknyah yg bowlin gak .. eeee.. bodohnye bleh jadi camni, kan da menyusahkn ni"

option 2: "ko jgn nk temberang, aku tau la nie beg ko.. dah lame ko pakai" --- "abah ... terpulanglh kalo itue yg abah nk ckp, adik terpakse terima ape saje .. tp tuhan je yg tahu kebenarannye.. kalo adik terpakse tanggng salah dan dosa org lain, adik redha, maybe ini dugaan utk adik .. insan lemah dan hina ini" *matila pura2 alim

kalau bapak ai tak kuar statement spt di atas, maka execute plan B lah .. kekeke.. ai akan lari terus, rampas beg tu ... lalu selongkar lite2 ..
" abah ... wallet adik, hanphone, mp3 player, buku bank .. sume dlm beg td ... camne ni abah .. mane adik nk carik balik, adik baru keluarkn duit nk bayar tuition .. ahhh nape baru skang adik sedar .. td dlm kereta Biq, adik tak teringat pun nk bukak beg" ... ( sambil start nanges, mesti bapak ai simpati and lupa sekejap hal nk marah2 tu )

then, smbil muka marah + sedih + risau ... ai pun mintak izin mak bapak nk pegi carik n tukar balik beg itue ... jgn lupa tinggal pesan, "kalo ape2 berlaku nnti, adik call abah ye, mak abah doakan adik jumpa balik ye beg tu"

tp sumenye ini mesti dilakukan dgn pantas dan smooth .. hiks, kalo tak, merasa la tak menjadi lakonan itue ... tp mampuke ai wat camnie???

dlm mimpi la yu'all~!!!! hiks x_X

16 comments:

faizaru said...

mek suka entry nih..mek tepuk tgn!

fiebie Danielle De la Rossa said...

mek mek~ melk suke la entry ni...mak sujud~ merassa mak pecah lobang ko kejap lagi dpn org arab...merasssa~

amriena said...

mak suke la sangat2 entry ko ni... best... simple pendek... tapi bernas uols.. mak tak fikir pon nak buat gini... matila tadi mak curik tulang buat entry last minute kat opis!!! mak betul2 takde idea uols!!!

Kak Bedah said...

Nyehss.. Mak sujuds ngan bapak kau. ANAK JAHANAM KATANYA! Akak nanges. Hhahahah

Silent reader said...

Haiyoo, sebenarnya mak suka sekejap nok. Tapi bila tetiba part DALAM MIMPI di akhir garisan (*maatilah lagu Ning, Nora, Ziana), terus mak terkedu...

Mengapppaaaaaa nok? Mengapa? Mengapa harus cinta.. errr begitu? Kan?

Tapi mak still anggap konsert uols ini LULUS di telinga mak, tapi dinch secemerlang minggu lepas. Apapapun, teruskan usaha noh???

ustaz-lela said...

Pisa : Fatot bangga kesah u ditulih kat sini...ahucks

suk sukerr... ade option2 gituh...

patot tambah option 3 : eh lupa plak ni beg abah laaa **lariiikkk

imahlenggok said...

Konsep " ampoon kan PISA , bah!!!" iteew boleh buat mak batal posa!!
Macam Pundek!!!mak gelak sundels*

Kak Bedah said...

Matila LELA suka puki buat option nombor 3. hahhahha. Keles beg abah dia ropanya.

Evillici0us kimie said...

hiks ... thx yu0ls .. sorry kalo masih tak menepati standard entry gedebas~! ai wat smlm smbil demam selesema .. uhuhuhuuu ..

p/s: pisa(bukan nama sebenar) ... hiks .. tade kaitan antara hidup dan mati oke~

Evillici0us kimie said...

"anak jahanam" .. hiks .. ai teringat kisah anak lelaki jiran ai yg kena maki ngan bapak dia ..

Roland Hashim said...

hmmm.. bess entry.;.. bernas uols..bol dipraktikkan..

nasriquesz said...

Kan!!!!
Saya terima kasih kpd Hollywood for impress..this Best Actress Award is a total bless di bulan Ramadhan,,merasa watak itiew.. kann ai da menang award..opsss matila peclob..

Terima kasih juga kpd Kimie kerana menulis skrip yg begitu bagus.. merasa la drama ni ditayangkan di hari raya pertama dan mengalahkan rating CT kahwen.. lariiiiiiiiiii

Ginger De La Loca said...

haha macam kesial! mek suka... korang ni mmg hebat2 la semua... anyway layout entry ni a bit tak kemas tapi mek leka membaca smpai terlupa benda tuh... good work!

shashamilano said...

good luck na...

Anonymous said...

wuhuhuhuhuhu!!!!!

mak suka...mak suka.....

pantas dan smooth ....

aiyo siap "doakan dapat jumpa balik brg 2tu ye...."

tak tahan....

izzu said...

KO PELACH!!!