ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

Wednesday, June 28, 2006

suda jatuh ditimpa janz (peribahasa moden)

yu0l tau tak? semalam ai tak gi keja aka MC .. so how??? *matilah staf call hanpon jam 940am tanye datang opis ke tak ... hayo0o0o0ooo.....
nak tau kenapa??? choiiiii ai citer skang ....


kehidupan se0rang Datin y tidak berDato' !!


alkisahnye ...
lepas opis hour hari senin itueww ai pun balikla cam biasa bersama Datin Angela .. ala² pegi makan sup nasi di kedai Jawa kununnye ... merasa pkai songket wat kemban!
then,cam biasa, cuci² mata disekitar Center Point ... hayooo.. hari senin,ttba je ai nk namekan hari ni sebagai Hensem Father's Day Out ... byknye bapak² owang y ensem², maskuls² tp menten bawak anak umur 2-3 tahun .. kekekekee... ai suk suk suke..

kaedahnye, sbb gatal tahap cipan ituewww, ai telah melengah-lengahkn tyme utk pulang .. dekat 740pm br pose² nk carik bas hantar balik .. choiiii!!!

sesampai je kat tempat bas berkumpul .. hayooo.. sume bas dah jalan .. so how?
ai dgn cantek dan berkaliber terus tanye kt owang² di sekitar

" excuse me uncle .. itu bas pigi kepayan-ridge suda abis ka? "

" oooo..itu bas sula jalan .. "

" tida lagi ka? "

" habis suda "

MERASA !!!!! tanggal sume gaun Christian Lacroix ngan heels Vincci ai tyme tu ...

ai tatau da nak wat ape, tp menten teringat ade byk lagi care lain utk pulang ... antaranya, menjadi M Manimagalai ( atlet negara ) .. kekekeke.. sah² kena jalan kaki gitueww..

tp takpe, ade bas kecik² plak ... lalu ai pun pose² catwalk setiap tingkat di Center Point sementara menunggu bas malam (ala² kupu-kupu malam bas ituuew kan?)

tepat jam 930pm ai pun bertanya kepada drebar y kekwat serta tidak ensem lagi azab adakah dia boleh hantar ai ke umah ai di saaaana QE. dia bilang kena tunggu dulu ...
yeahhh ai hepi lite² ..

sambil tunggu² itueeww, ade la jugak mamat² ulu kampung asli mane ntah tunggu same .. wpun ulu, tp cute,rambut cantek,badan vast pkai sleeveless ajers *opsss ai terover story! .. so how? hayo0o0o..ai nk wat servis masyarakat masuk kampung pasni ... kekekekeke

tepat jam 1100pm bas pun jalan ... haaa..yu0l tgk tak tyme² y ai sebutkan ini.. ai tunggu dr 930pm hingga 1100pm OKEHHHH!!!!! *matilah kaki berblisters ..


ai ckp dekat itue drebar, hantar ai sampai kepayan, tp dia gerak dari sinsuran, pegi ke arah sutera harbour then melencong smpai ke tanjung aru .. and stret terus belok pegi ke putatan ... *hamek ko pelajaran geografi negeri sabah!! punyala ai gabra sambil pose² marah, jalan ke kepayan-ridge very der berbeda!! nasib baik ai teringat banglo kawan ai, Datin xixiana di petagas ittueew.. kekekeke..terus ai sms kate ai nk menumpang berteduh melukut tepi gantang di kediamannye ...

ingatkn dah tamat la sengsara ai tyme itueww... setelah ai ngamuk² sambil bayar kt drebar ituew.. ( wpun ai ngamuk, tp ai menten jeling² itueww mamat cute )

statement mlm ituew ditujukan pd drebar: " nasib baik sy ade kawan kt sini .. kalau tak sy nk balik mane?? *sambil jeling kepada mamat cute* "

haaa..sambung balik..
yu0l nak tau.... pd malam itueww,setelah hujan melanda sabah buat beberapa lama~ utk smpai ke banglo Datin xixiana, yu0l kena berhadapan dgn beberapa perkara y tida dpt dielakkan~ *cry*
1: menyusur banjir
2: senyum kepada anjing² liar
3: berdoa kepada tuhan supaya tidak diganggu hantu² di bawah pohon ceri *lariiii
4: bukak mata luas² sbb gelap


MERASAAA ai bawak heels, jalan kaki ayam, ala² kaki seluar dah angkat paras paha, meredah air sejuk ade benda² lembik, sambil jalan laju², sbb takut gelap..kekeke
dah sampai banglo itueww, ai dilayan dgn baiknye wpun pakcik owang gaji aka pengganas terrorist very der laha .. choiiii~!! sian Datin xixiana dpt owang gaji cam gituew.
then mlm tu ai tido tak lena sbb sejuk .. horaaaaaaaaaaa~!!!!!!!

maka keesokkannye, setelah ai sampai umah, ai decide utk bercuti dan tido dgn puasnye!!! waaahhhhhhhhhhhh..... keji! satu hari ai duk umah, mandi,makan,tido ....


dan tepat jam 530pm, ai terus sarung suar pendek ngan tshirt ketat, pkai cap ngan kasut vast, pose² joging sekeliling taman perumahan .... berani mati ai gi pose² jalan sebelah padang owang men bola, ape lagi yu0ls..paham² ajelah ... ai suk suk suke~ sambil main bola,sambil kenyit² mata~ ahhhh *terbang*

dan y penting, ai dah scan umah² abang bujang...kekekekekekekekekekeke *matileh mengekek smpai sakit perut*

AZAM ( sebelum balik ke semenanjung ) : ai nk joging setiap hari dr kul 530 - 600 pm . lalalala *motif?*

4 comments:

izzu said...

motif, rumah ai sebegitu scary movie 5 ? umah i ok je ye, cuma banjir je tak dpt nak dielakkan. sbb itu kuasa tuhan. matilah ko kena panah metir dan dikejar balan2

Evillici0us kimie said...

kekekeke.. umah yu mmg okeh ... cume tyme tu nk gi umah yu very der mcm Survivor 6 gittuueewww.. nasib baik ai tak dipabah petir dan dikejar hanjeng or kakak berkepala iteeuuuwwww.. *pkai telekung*

tp nnti kalo banjir lg area nk masuk umah yu, bitau le, leh kita snap2 gambo .. 1st tyme dlm hidup ai redah banjir .. ai suk suk suka~

fiebie Danielle De la Rossa said...

waaa umah ixxu banjir sakan ke..meriah leh la main perahu kecil buatan abah, ahaks...eeee sabah mmg terkenal ngan hantur pokok ceri..takut iye...hantu itu suka makan telur maknyah untuk memaniskan cerry nye..berry terus *teringat mimi loma penghasil berry meriah..*mati la mak~!*lariii

Evillici0us kimie said...

kewji keji keji~ ai nanges kekekeke