ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

Thursday, June 8, 2006

One week Vacati0n

well, disbbkn blog nie br je dirasmikan Menteri Hal Ehwal Masyarakat haritu, then smlm aku terMC, maka hari nie br dpt hupdate peristiwa² bersejarah y berlaku bebeberapa hari lepas gitteeuuwww.

haa.. hamek ko, aku sgt suke duk sabah *ttba*, bile tyme kaamatan jers, sume org pun pose² cuti stret seminggu, wpun masih ade y gigieh bekerja hingga titisan terkahir, kan izzu kan *opsss terlazer. ekceli aku tade ape² plan pun nk amik leave, tp disebabkn bryan ttba amik cuti, maka aku pun tanak kalah, voley? bile cuti da approved ngan bos, ape lagi...terus la menyusun rangka lawatan sambil belaja ke seluruh pelusuk sabah ...

da la tyme tu duit tgh kering, tyme hari sabtu before cuti start tu, duit dlm poket tinggal beberapa hengget jers, nk beli rokok sekotak pun kena pk dua tiga kali. then, aku ngan muka tak malu nye terus men'sms abang boi nk dtg umah dia ar kununnye, tp dia tak balas. *sentap*
maka aku pun pose² melepak kat kk ngan wan, merayau sana sini mcm org tade umah sampai dekat kul 3 pagi br terpk nk balik umah.

sampai kat umah, kitorg wat experimen saintifik gituueww




*yu0l campurkan dua nie, then minum la..syiookkk


Tajuk experimen : Tindakbalas antara Coke dan Ajinomoto
Mangsa ujikaji : kimie hatsumomo *ahhh mati verangans

Cara² : campurkan 5 sudu besar ajinomoto ke dalam segelas coke, then minum la
hasil : coiiiii!!!! sgt masin ye air coke tu, tp tade ape² tindakbalas pun.. keji jers
setakat perasaan merasa diri sgt cantek dan vast, vley?

okeh.. kembali ke landasan sebenar. cuti aku then diteruskn. aku pegi gak umah boi sbb jany ( hosemate boi ) sms aku ajak dtg umah dowang. aku pun pigi je la dgn harapan kehidupan seminggu akan ditanggung mereka.. muahahaha.seronoknye memegang title anak ikan gitteuuuw. seperti y aku harapkn, aku just perlu membawa pakaian je ke umah dowang. best best!! satu je takbest, bile aku sampai je sane, aku dah dgr citer² y tak seronok .... psl jerry ... huuuuu..ttba je aku sakit ati ngan dia wpun kami kawan biasa jers.. *kawan ke?* siapakah jerry?? ( tunggu keluaran akan dtg .. nnti i sertakan gamba, voley? )

y pasti, cuti aku kali nie mmg ala² org native sabah gitueeww.. sebut je air ape, tuak, tapai, sosopon.. sume aku da teguk...hayooo...rase cam syial ajer. hari ahad aku gi clubbing kat Bed, ade org open Black Label, aku minum lite² jer sbb nk jage hati kawan,voley? esoknye Isnin, aku duk umah je, nk jalan² pun mls, kununnye nk jumpa jerry tp tak jadi la, cantek ke dia nk jumpa i *opsss* mlm tu kami pigi ke KDCA ( Kadazan Dusun Center ) pose² nk tgk "unduk ngadau". kami pun pigila sambil cuci mata tgk jejantan yg berkeliaran... huhuhuhu... dapat men kenyit² mata pun jadilah...

hari selasa plak, aku gi jumpa Mas ngan Bob AF .. ayoooo...sgt coiii!!! si mas tu sgt baik org nye.. siap banje makan ikan bakar gitteuuww... then spt biasa, kami pigi Bed lagi.. kali nie ade ramai gurls join satu meja .. pun sbb ade org open Jack Danielle ngan Chivas. aku ttba je start minum agak banyak mlm tu, sbb drummer live band y ensem tu selalu sgt dtg meja kitorg pose² lepak ngan gurls² iteeuuww termasuk i la kan? * i sendri tatau ape motif i minum byk* chihihihi

then, dlm mabuk lite² iteeuw, rupe²nye aku dah termenyundal ngan sowang gurl nie, name dia lisa, cantek, sexy .. huhuhu.. tak sedar pun dah peluk² segala..nasib baik tak kissin² .. ahhhhhh tidakkkk.. mlm tu kami balik umah, ade anak ikan ikut..cumil je budak tu..hahahaha... ape lagi, tak sengaja, satu peristiwa di subuh hari berlaku ... opsss i tak sedar.. i mabuk ok!!



*motiffff????

hari rabu plak, boi dpt call dr gurl name lisa tu, dowang ajak pigi Bed lagi .. tp dgn syarat: kalo aku ikut br gurls² tu akan open bottle lagi...aiyaaaa... coi ajer kan..maka aku dijadikan bahan gelak ketawa sepanjang hari itueewww, aku pun tatau nape... mlm tu plak, aku tak sedar brape byk aku minum, br dekat sejam kat Bed aku da betul2 mabuk... hahaha.. ttba plak ade abg cando y aku suke sejak di center point lagi, maka aku pun mengambil kesempatan bersandar di dada dia, voley? waaaaaaaa.... i rase bahagia sesangat ... i suk suk suuke... *aiman tak kisah*
coi sgt mlm tu aku sendri tak sedar da muntah² kat kedai mamak, jalan pun org papah, siap ngamuk² lagi dlm keta vley? diva sgt tyme tu i rase...



* i mmg diva .... tade org leh lawan i ok~~


sedar² hari da pagi, i atas katil ... tgk kat sebelah, eh, anak ikan smlm .. *tersenyum*


*sensored*

tup tup tup, da hari kamis ... tgh hari tu, jerry sms tanye bile nk jumpa...haih, kalo ikutkn hati, aku tamau jumpa dia ... tp, bak kate wan; "ckp je tamau, tp bile dia ajak je, berlari ko pegi kan?" *sambil marah²* heeeeee... maka kami pun keluar la same petang tu, jalan², borak², makan eskrem, ngurat budak², pose² bercinta.. *opssss ....

*hayoooo...start da gamba pelik²


malam tu, aku dibawa berjumpa @ makan malam same² ngan beberapa mami mami besar kt kk nie *matilah kena kaver habis2an sbb pegang title anak ikan @ ombre* tak sangke lak y aku jumpa tu sumenye spesis dragoon, tp dah season .. huhu, y penting sume ade karier hebat² . dlm ramai² tu ttba lak ade y propose nk aku jadi anak ikan dia, siap tabur harapan nk sponsor segala ... waaaaaaa... i tanak~ i suci *ttba* tp dgn penuh sopan santun i tolak... harharhar
seb baik dia pun ok jers ... tidakkkkk i masih single.. nk boypren...i nk kiss boypren je *ttba*



esoknye hari jumaat, aku dpt call dr kawan y aku sendri kurang pasti mane satu, ajak pigi keningau .. mcm best je tuh, i pun hampir bersetuju sebelum si wan ttba call kate dowang nei sume nk pigi tg simpang mengayau ... waaaaaa...of cos i choose nk gi ngan izzu,wan sume kan...
so, hari sabtu kami pun pigi ke simpang mengayau ....

Tamatla pengembaraan seminggu i ... huhuuh... hayoooo..cam tulis novel je rasenye!!!!


*hamek ko, penat aku blaja nih!! gigieh nih!!







2 comments:

izzu said...

terharunya yuol, pilih utk hang out kitorg instead honeymoon kat keningau iteew. honeymoon ke ? matilamak

Evillici0us kimie said...

hahahah keji jer kan ... huneymoon lite² je ye .. lgpun, lenkali leh pigi, tp sbb ikut yu0l haritu la i dingurat abg PLKN ensem ituueeww ... =p