ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

Saturday, June 24, 2006

bisakah~?

at laSsstttt ..satu lagi hectic week da berakhir dgn jayanya!!! kekekeke
setelah seminggu lebih berusaha dgn gigieh nye, maka ai telah berjaya terprojek ngan tourist di hotel *opssss
( maaf salah cerita ) choiiii!!!

haaa.. yu0l nampak kan gegamba itueeww.. YES!! itulah keadaaan ai pd 2-3 hari lepas, ketika sedang saat² klimaks gitteuuww .. *mcm sarang sunyuk nk beranak katanye*
matilah ai sgt busy ala² kuli w0keh .. *nanges* sume keja pun ttba ajers diserahkn pd ai, dr keja² opisboy mengfotostat dan memprint slide presentation, hinggalah keja² berkaitan IT *merasa ai jd wonder woman seketika* kaedahnye nak wat meeting kat hotel besar .. so ai pun pose² offer diri nk membantu.. dgn harapan..paham² je lah!

takpe yu0l, keja penat skit, lebih skit, ganjarannye lumayan,vley? harusla ai hepi sbb dpt duk resort 5-star gituewww.. ala² sume hotel berbintang lima di sabah inie sume ai da merasa jejanz nye *opss lari topik.. well yu0l, nk gi tempat sebegini nk kena ade duit, mcm ai y very der sengkek nk beli nasik lemak pun korek tabung, maka ai sgt hepi,vley? bak kate karam singh, "bagai rusa masuk kampung!" tp ai menten cam kak mariah carey, gi counter check-in demand room vast ajers..

*motif gamba iniew? tade sapa tau ... (teringat pisa nye post baru) ekceli nie la sedikit gambaran itueew resort ai pegi .. sutera harbour namenye ... biarlah rahsia~

fyi,ai di suruh duk sana awal satu malam, kononnye senang esok pagi nk dtg meeting iteeuww. lalu ai pun check in ala² diva kan .. kekeke. y penting, misi mlm tu berjalan dgn meriahnye tanpa gangguan ... apakah misi itueew? tunggguuuuuu~

hayoooo....stiap kali pun mesti citer cikcuran, keji nye ai nih!!! *matilah meracau maki diri sendri

so,mlm tu lepas mandi, ai pun turun ke lobby lounge pose² lepak sambil hisap sigup gittuueww.. TIBA TIBA, *motif capslock? ai disapa seseorg, tourist rasenye, tade la secando pelakon laki Summer Scent kan .. ,tp oklah wat hilang gers gers ...
mcm tau² ajer y ai tgh melacur lite², terus dia ajak naik bilik .. gigieh nie speaking omputeh, jage status katenye ... berani mati nie ai ajak dia lepak bilik ai kununnye nk amik rokok lagi..

chooiii sungguh bilik ai, sbb sume y lain da full, ai dpt bilik twin sharing, dua katil single, choi maha~ tp y bestnye ... ya tuhan~~!!!! ala² haiwan buas, projek lompat² dr satu katil ke katil y lain .. *opssss

anyway, ai hepi mlm ituewww, hilang tensen keja katanya, layanan mamat umur ala² 25-26 ituueew sgt ok~!! *maaf ye yang .. ai tak curang ~ kaedahnye, ai langsung tak hengat nk tanye name ke, ape ke ... y pasti lepas projek, mandi manda, terus pulang, kepenatan katenye..
esok pun nk bangun pagi... so afta owang itu blah, eeuuwwwwww..ade kotoran di katil .. nasib baik ade dua katil,kalo tak merasa sleep in liquid .... *opsss

hayoooo...cam tau² aje, sblum ai sempat switch off lights, bf ai call ..

bf : syg kt hotel nie, sowang kan? betul kan?

ai : ye abg, sy mmg sowang .. sejuk la kat sini *sambil pose² manja, kaki kepit*

bf : jgnla pasang air-cond tu kuat², nnti sakit abg gak y risau

ai : ok abg, sy nk tido nie, nnti esok abg call ek

bf : ok syg . jgn nakal² yer!!

so, any komen?
merasa ai jadi geisha selama²nya .... ala² br habis projek, terus jadi inesen bile boypren call .. kekekekeke .. .ai suke ai suke ai suke *matilah kalo bf ai bace ini blog.. harus perang biologi terjadi!!
bile ai bangun je .. jam da pukul 600 pagi .. hari da cerah, ai very der malas nk mandi n siap², br je nk pose long vacation gituueww, ttba teringat keja..kejiiii
ai rase ai la owang 1st sampai kt function room, rupe²nye General manager dah terpacak depan fountain. mesti verangans tyme muda remaja gituueww *opss sorry uncle

chooiiiii...malas nk story psl meeting tuh, wpun ade owang cando dr KL .. ahaks.terus ai snap² gamba dia mane y perlu .. terus ai jadikan wallpaper di laptop *lariiiii

well,berbalik kisah cikcuran di hotel, tyme meeting tu gak, ai sempat pose2 berjalan di luar, dr jauh ai nampak seseorang berseragam biru sdg berjalan dgn penuh macho *siap ade angin2 di sekitar dia,vley?*
ai pun terus pura2 kuarkn IC, ingatkn pulis .. kekeke rupe2nye sekadar electrical technician di situew. name dia Fred,owang sino-kad, tinggi~ disebalik baju uniform ituew, tatkala dia pose2 angkat baju sedikit,ai pun curik2 tgk...ahhhh *berair~

tgh hariitue,selepas ai duk melantak buffet kt cafe sampai dekat dua jam, ai pun kembali ke kaunter check-in. sambil pose model Victoria Secret, ai pun demand nk tukar bilik dgn alasan " ai love your room, but ai dont have anyone with me to share that twin bed, and it make me sad.. wud you consider to change me into a queen size bed room instead of this, an pls, a seaview room might be better for me to get rid of these sadness" *merasa jadi kak mariah carey~~

YES, ai pun dpt bilik lain, seaview lagi..kekeke..dia kasik upgrade katanya. okehla, ai pun hangkut beg kecil ai lalu move in ke bilik memeri itueew.
waaaaahhhhhh... YA TUHAN *matilah menjerit dgn vangganya~ tyme ai bukak je tirai pose2 nak kasik sunshine masuk bilik, mata ai terus tertumpu ke luar bilik... hambek ko, sbb ai pecah lobang di depan akak register td,terus dia bagi ai bilik betul2 depan swimming pool ... ahhhh yu0l pempaham ajerlah, ramai owang di situ~ y pkai two-piece, one-piece, zero-piece *opss sume ade..
terus ai berlari2 turun ke bawah duk kat sit di tepi kolam ituew sambil pose2 telepon owang ... kekekekeke
y penting, vanyaknye ituew korean n japan people terjun2 sana, swim2 sini, pusing2 sana, selam2 sini .. harusss~~!!!!

setelah mencuci mata dan hati,then,ai terus pegi sambung keja di bilik meeting, nak tau keja ape .. yes.... keja ai dgr lagu dan tgk muvie curik2 di belakang owang len meeting ..

malam tu dowang izzu n zwan nk dtg bilik, so ai terpakse menjadi perempuan melayu terakhir, tak ngurat sesapa di lobby hotel. tp, tyme tunggu dowang sampai, ai seperti biasa, pose hisap rokok kepit2.. kekeke. mcm biasalah kan, ala2 dah selalu wat keja begini, ai di approach dua jejaka omputeh.. tp horraaa, ala2 pakcik2 giteeuww,tak seswai ngan ai y muda bergetah inie!! haram ai nk layan dowang ituew!!

malam y horror diteruskan lagi dgn ketibaan zwan n izzu *matilah carut ratu2
ai tak dpt reservation ape2 sbb dowang *cry* well, friends lagi important kan (sambil wat muka) kekekeke
we all pose2 gi Jugs, hotel club, tp hayoooooooo...mengapakah??? sume di dlm itueww adalah uncle2 lingkungan umur nk masuk kubur *opsss
sgt chooooooooiiiii kami pun keluar menangis di anak tangga~ keji jers, mlm itu sume pun tido kt bilik jers... tade aktiviti cikcuran pun!! *sentap smpai kiamat*

sudehh!~!! ai pun sentap nih!! br je nk clubbing ttba sumenye owang tua!!! sudeh!! ahhhh rosaklah keindahan bermalam di hotel ituee~!! hanjs!! merasa tgk sunset!!!!



Kamus hari ini:

sunyuk = khinzir pinki ; sigup = rokok ; sino-kad = bangse kadazan-dusun+chinese

5 comments:

sasser said...

ai sikah sikah sikah lah entry kali nih... yols mmg memerikan hari isninku dgn cerita hanjeng iniewy~~~ nak nak tau lagi kisah selanjutnya~~~ :P~~~~~

Arieca7 said...

coi .. ai nk repot kat cikki u chihih very mama jarom ahaks

Evillici0us kimie said...

merasa ai bagi yu0l hilang mood monday blues .. tak gitueewww?

lele hanjs, jgn citer kt dia ok!! nasib baik dia da lupa link blog ai, kalo tak harus ai kena carut!! kekekeke

Arieca7 said...

gitew.. bkan salu ke u kene carut :D~

sasser said...

ai suka tgk wayang (tetiba)~~~