ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

ssSsshhH .. iTs My SeCreT ..

Thursday, May 30, 2013

uhuk..!!

Tuesday, May 28, 2013

oH sHit ... da berSawanG weyh..!!!

Mowwwwtip dah bertahun tak update? 


 matilah makhayam2 sume da tak wujud .. kekekekeke


uhuk.! 
tatau nk citer pe dah. byk sebenarnye nak citer ni yall .. bla bla bla ... maklumla da dekat 2 tahun ++, mcm2 da berlaku, mcm2 da berubah .. dulu ponen, skang jejanz, dulu jejanz, skang ponen .. eh 


hakikatnye, KIMIE tetap KIMIE .. *selak rambut*

nntikan entry rumusan 2 tahun menghilang .. taddaaaaaa


jom main guitar dulu ... 

Sunday, November 22, 2009

patut ka tak patut??


hai yall ... sile betulkn siaran channel yall. program akak nak mula da ni
.
dah lama rasanya kak farah tak ke udara kan?? khenn ..

ko kenal ka sapa kak farah? *pose hati ke hati*

today yall, kak farah nk pose hati ke hati bersama our own petite supermodel,

kimie carrera

how??

*matila kak farah diskusi depan cermin*

**pengsan**

.

.. kenapa saja yall bermuram durjana ini???

akak dgr yall skang tgh feeling jatuh chenta yg pelik .. AGAIN .. why?? how??

kao gila ka??

*terngiang mama menjerit smbil tersenyum dlm telepon*

cinta itu mmg choiii rabun .. power 500 ka dua2 belah? opsss *carut sapa tatau*

mengapa saja yall perlu feeling dekat org yg dah berpunya nok..

kau tu dgn saingan kau tu .. bagai langit dengan bumi ye ..

eh .. bagai langit dgn tanah kubur, ley? choii tak i? opsss

org tu live a complete comfortable life .. kau??

baru nak merangkak kuar dr reban ayam kan???

*matila over*

*sentip reban ayam ala2 umah dekat kampung*
.
apa yg kau mampu nak lawan dgn saingan kau tu hah?? *matila kak farah emo*

kau sendri nak hidup pun tonggang langgang ..

issshhh .. akak tak paham adik2 zaman skang!!!

SURRENDER JE SUNDELS!!
.
*tarik key celine dion*
.
tak payah ko kejar2 lg mamat tu ...
.
saingan ko tu lebih lovey dovey akak dengar ..

lebih memberi comfort berbanding kau ado!!

bak kata mama kau ciksal, mamat tu nak kan org yg show him superlove ..

kau tu pun feeling nak org show kau superlove ..

then ko takmo show mcm tu kt org, feeling tak reti bagai kan??

then HOW??? sah sah kau tewas!!!

pegi NOW! opss

mama kau ade kasitau akak, yg mamat tu mmg suke kt kau ..
.
tp kalo betul dia suke dan nak kat kau ..
.
*matila gamba tak relevan*
.
tade maknenye dia gi feeling ngan org lain ..
.
biarla dia kata tak percaya kat kau lagi ke ape ..
.
tp kenapa dia tak pose "MENCUBA" dgn kau???

sbb ape??? kau pikirla sendri!!

*matila cincin tajaan Tiffany & Co.*

kalo akak diberi pilihan, cincin white gold plus berlian dgn cincin platinum ..

sah sah akak amik berlian. mmg cincin platinum itu pun cantek dan mahal jugak ...

tp kalo ko ade berlian, sah sah org tgk ko meriah lebey kan???

sume org pun leh ade cincin platinum, ala2 beli cincin silver takpun cincin besi, tetap kaler mcm platinum kan .. leh??

meletop tak akak nye perumpamaan.

kau tu la cincin platinum ..

kau akan nmpak gah dan hebat depan org yg betul2 tau dan betul2 nak kat kau je

*lariiiiik*

motip ko feeling nanges? ampooonn yall .. akak over emo plak.
.
tapi kalo akak dpt dua2 cincin tu lagi meriah .. how?
.
hahahahahahaa *gelak evil*
.
so cmne ni wahai kimie? *pose nada tenang*
.
yall kena dengar ckp akak ni ..

kau nak akak seru kakak2 kau yg lain?? *matila ratu lautan*

khennn.. *pose telepon semua kakak2 besar Amani Angels*

yall, btw, akak dengar ade jejanz tgh duk usha yall .. bukan sowang, tp meriah 2 - 3 orang .. kan? tetap laku adik akak ni .. opss

tp yall pulak feeling tak taste sbb da angau kt mamat sowang tu.

ko kena ikut ckp kak seri siantan ye .. *hi izzu*

cinta boleh dipupuk .. wpun yall tak taste kt jejanz tu ..

tp ape salahnye give em chance? ley akak tetibe speaking harry potter?

akak dinch paham ngan yall nie!!!

wakeup girl!!!!!! go find ur prince charming~ tak perlu dikejar laki orang ye!!

akak tak suke yall pose nak rosakkn hubungan rumahtangga org *hi acai dan dayat*

dah bukan jodoh ngan yall .. so forget it!!

pegi je kuar ngan budak2 yg kejar yall tu .. hey hey ..

akak pun nak feeling naik RX8 *hi ciksal*

ye, akak paham ..

bukan senang nak pose suka kt org kalo yall mmg tak taste org tu .. tp tu la ..

kalo akak suruh yall jgn layan je budak2 tu, kang yall kata akak jahat, ngajar yall wat jahat, dinch org sana sini .. reject org sana sini .. yall takut karma ..

tp cmtu la lumrahnye yall ..

dalam ramai2 yg nak kt yall tu, kau pilih sowang yg paling kau rasa akan berjaya ..

*matila feeling The Bachelorette*

then ko pegi make a move!

move move .. move out of ma life~ move it move it~ *tetibe sontrek dreamgirls*

lgpun yall, mamat yg kau kejar tu .. terang2 sume org tau yg dia ade sumone else.

kau nak akak kompang kuat2 depan muka kau lagi ka?? sume kengkawan ko pun tau kan??

so perluka kau duk terhegeh2 nk kejar jugak??

feeling love triangle ley???

hayooo kau gilaka?? *pose mama lagi sekali*

skang akak nak yall make up ur mind ye darling ..

ko heng ko chan nak tunggu lama2? opsss

akak tak suke tgk adik akak feeling lara sowang2 ..

tp menten nk hepi plastik depan yg lain ..

kalo yall tu plastik seaweed takpe gak

*matila Facebook - Happy Aquarium*

mana supermodel yg weol pooja poooja selama nie?? mana mana??

ke yall pun nak pose suicide mcm Daul Kim? *matila carut org mati*

*carut i la?? i bangkit dr kubur mau??*

never ok!! never pose penoreh getah ye. hehehe

akak dinch mahu lihat yall feeling derma darah ..

MOTIP kan??

sudeh~

meh sini peluk akak!

*sempat wat photoshut scene peluk2 hiba*

now, akak nak yall have fun...

akak ckp camne pun, kau tetap degil kan ... coiiiiiiiiii

then, ingat pesan akak ...

kalo betul mamat tu nak kat kau .. dia sayang kau bagai

dia takkn feeling nak cube try test ngan orang lain lagi dah

biarpun org tu supermodel lebih fresh dan meletop .. opss

dia takkan tunggu lama, skang jugak dia pi meminang kau ye!!

takpe yall ...

akak just harap penantian yall itue berbaloi ..

kalo tak tahan menunggu .. kau feeling angkat kaki sajorrrrk!!

MATIKEMAK

NOW gi main ngan yall punye figurine Akatsuki tu ye

tamo sedih2 ... tamo gusar2

ingat pesan kak amy mastura .. hidup mesti happy!!

kan??? bile lagi yall nk hepi hah??

kau tu dah la cacat!!

Opppssss ... hampooon ... akak hundur diri dulu yar

*lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik naik krusi roda*

Tuesday, November 17, 2009

ohh my DIOR!!

*tetap rembes tgk cina .. how??*
.
smlm masa i tgh tido2 kt living hall ..
tetibe i mimpi i jumpa sowang mamat chinese yg sgt merembes depan tv umah itue how?

dia duduk bersila smbil tgk i tido kepit2 atas sofa ye. chihihi *blush*

br je i nak feeling2 geisha .. dia da jadi hantu berdarah2 *nanges*

dgnharapan i menjerit ketakutan dan lari mengengsot ..
tp i makin turn on .. HOW??? *lariiik*

*kannn ... walaupun cikki tukar jadi cmni .. i menten kasih dan sayang*
.
heip!!!

sebenarnye ..

jiwa i sedikit terusik kebelakangan nie ...

jiwa kacau .. hati kecamuk ... feeling tak tenteram .. mata da lebam .. muka da start ade periuk api ... aaaaaaaa

alkisah,

apa gune i tulis blog ek??? mostly sbb i suke tulis diari, kisah peribadi yg kejap ade, kejap takde

and i da feeling tulis blog since 06.06.06 .. how? setan tak mak? *hi izzu*


*sewaktu i baru nak join geisha .. heipp!*

bile i singkap balik every entry i ade kan .... *matila singkap*

baru i perasan ..

HAYO I RASA MCM I ADE BERUBAH ... TP .. LITE2 .. JE!!

i was like this, am still like this .. and maybe will be like this ... foreva

dr awal start blogging, entry i hanya dipenuhi kisah cur sana cur sini ...


*sewaktu tgh hot cur sana cur sini .. opsss matikemak*

pastu da penat cur, diselitkn pulak kisah2 lara percintaan ..

dan sememangnye .. kisah2 lara tu tak penah berhenti sbb stiap episod chenta pun pasti akan berlaku sesuatu yg tak best, how??

mungkin i hanya ditakdirkn utk menjadi toy kepada org ramai .. tp tak layak utk memiliki sesiapa, ley gtu?? feeling tak???

smpai satu masa tu, i masih ingat .. tyme tu i feeling da jadi robot gtu. tade hati dan perasaan ley??


*pose bengis*

well, i wat blog nie pun sememangnye sbb to tell my future, the story bout me today

seronok gak kadang2 bile bukak balik entry lama2 tu ..

its like happening back, the feeling at that time, the surrounding, the emotion .. hayoooo how how??


*jgn jeles yall ... i pose tulis blog masa tgh ON DUTY*

deswai ...

bile i rasa ade sesuatu perlu i tulis, i akan tulis dgn penuh emosi ... *matilamak*

so nnti bile i da ade cucu cicit, i akan bukak balik .. then i can refresh back wuteva feelings, thoughts and emotion i had at the time the entry was posted .. kan???

mana tau nnti bile i da tade, sesapa nk teringat kt i, ley la feeling browse blog gtu. hahahaha


*kau berani tilik gamba sendri lg 88 tahun????*

Sudeyyyhhhh yall ...

i nak sambung mengumpat ngan opismate now ...

bayen~

Thursday, November 12, 2009

Vokal & Konsonan



HELP!!!
.
gua da makin teruk nih!!
.
sejak kebelakangan nie .. gua punya sebutan dah makin tak jelas dan sangkut2 .. HOW???
.
budak2 opis da start perasan ... stiap kali ade meeting or presentation ..
.
mesti sebutan huruf D .. huruf S dan juga R wa makin horror bunyiknye ..
.
nasib baik bukan the entire conversation tu dia bunyik cm tebal dan pelik .. sekali sekala je
.
kadang2 gak, ape wa nk ckp akan tersangkut - sangkut ...
.
hayoooooooooooo
.
i dont like this!!! its not supposed to happen this early. its tooooo early!!!!
.
SHIT!!!!
.
*nak carik boypren now*
.
*pose boypren dtg ke pusara bawak bunga*

Monday, November 9, 2009

sape nak korbankn i mlm ni?

hi yall .. i da ready ni .. meh "tikam" i meh ...

HOW???

ko berani mintak??

yes yall...

thanks Uzair Zain .. kerana sanggup memaksakan diri meneman i tgk movie smlm... hahaha

cian u .. harus pasni serik da nak kuar .. aummmm ...

ingat, i pembunuh upahan
*tetibe*


OH MY ... GUCCI!! *u pose adam brody je ek uzair*

semalam i malas gi gym .. so i da kebosanan tahap cipan tanah, lalu i tatau nk wat ape,

sampaila dekat kul 830 mlm, tetibe i feeling terbuka website MBO .. lalu nak gi tgk movie.

tepat pada masanya, uzair muncul lalu i pakse dia ikut, how?

hahahahaha
*gelak evil*

kami gi tgk muvie jam 1030 ... citer Jennifer's Body ...

lalu i terus feeling nk korbankan diri utk dirasuk setan ...

i kan da
TAK VIRGIN ... *hi semua*

*pose nak pegi "makan orang" ...

lalu chances utk dirasuk sgt tinggi .. how?

ahahahahhahahahhaha leh la i feeling ngurat2 jejanz hansuari lalu makan dowang.

makan perut~ aum aum aum~

kan? ok tak?


malam ni i nk tgk pisau cukur plak

ba wau ro nga ... borinG~ ley?

*lariiiikkk smbil dgr ipod *hi peah*

Sunday, November 8, 2009

i sakit mata ka?

*kan ... tetap feeeeling mata biru*

kisahnye yall, hari rabu ngan kamis haritu, i pkai lens selama dua hari tanpa bukak

how??

tido pun pkai ye

huhuhuuh

merasa la tetibe hari kamis tu, rambut panjang i telah mencucuk mata kanan tanpa sengaja

terus meraaaaaaaaaaaaaaah yall

maka, hari jumaat i feeling jumpa dokter ..

*matila da cabut lens siap2 before gi klinik*

terus la dokter sah kan ade sakit mata ..

hahahahaha i hepi dpt MC.

tu je i nk kasitau.

ley?

*merah kan mata belah kanan itue?*

**perluka pose gamba org lain sedangkn i sndri comel**

OPSSSS!!!!

Tuesday, November 3, 2009

Bersenam

*i pun nak gigih gi gym, tanak kalah ngan payed*
*hi payed ... bile nak jadi menantu ciksal?? i evelebel*
*matila soklan gile nak bunuh diri*
.
kan ...
.
semalam ekceli i ade meeting ngan dinner with i nye client
.
tapi disebabkn i ala2 feeling penat nak melayan karenah dowang yg suke carut i
.
*matila smbil meeting leh berYM bagai, smbil feeling amik minute of meeting*
.
then i decline tawaran gi dinner lalu i terus menuju ke True Fitness nak bersenam
ajak Aizizah tp dia sibuk ngan mak dia shopping katanya
.
so i kena gi sendri je ... again ...
.
*NANGES*
.
mcm biasa, tyme i pegi mesti tak ramai org .. so i senang hati sbb dinch perlu malu2 kucing nak bersenam
.
lepas berlari2 anak ..
.
i ke free weight nye section, feeling2 nk angkat dumbell
.
i amik no. 10 sbb paling ringan, how?
.
tgh2 i pose2 nk turun naik tangan itu, ala i tersenget gtu ..
.
*matila tangan sotong .. opsss*
.
TETIBE JE MUNCUL MAMAT ARAB NI
.
"hey .. u do it wrong, wanna me teach u?"
.

*matila gambaran terlalu melampau, but dia comel gak, i yakin student je tu*
.
terus dia feeling duduk dan ajar i satu persatu ... how??
.
ekceli i just nk duk kat situ kejap je feeling2 angkat letak angkat letak
.
tp disebabkn mamat tu pose trainer kt i
.
merasa dekat 45 menet gtu i kt section tu
.
*matila tangan nak putus da*
.
so bile yall da penat, da berpeluh yg wangi, maka mari mandi air panas~
.
*i suke shower room True Fitness*
.
sbb i leh pose mandi, then feeling steam room, then mandi lagi .. then steam room ..
.
tapi yall,
.
malam tadi, i feeling pkai tuala yg very der singkat ala2 short skirt clubbing gtu
.
kemudian, lepas i memanaskn dan membuka liang2 roma di badan dlm steam room
.
i kembali utk mandi ..
.
hayoooooo
.
tak ku sangka~ tiba2~ ku jadi rebutannn~ dua jejakaaaaa *pose Juliana Banos*
.

tgh2 i feeling nak tanggal towel kt shower room tu
.
tetibe je sowang cina ni masuk shower room yg depan i
.
tanggal towel, tp tak tutup curtain ...
.
terus main2 anu dia, how?
.
dah la laha, barang kemas zhulian, dada je bulat .. opsss
.
dia sgt happy cikcap depan i smbil i feeling terlopong tatau nk react
.
ade dua tiga org lain pun lalu kt situ dia menten wat show how?
.
*yall terkejut tak kalo ade org laha vogel depan u yg tgh hamper vogel .. i sebelah kiri*
.
disebabkn i terkejut beruk sbb org laha wat cmtu depan i
.
i tak jadi tanggal towel, terus masuk steam room balik
.
tp tak jadi gak
.
i terus kuar dr shower room, pkai balik baju ngan suar
.
gi main bicycle plak smpai i tenang
.
*jom berbogel beramai2 di changing room*
.
deswai laaa i kurang paham
.
kenapa je org yg laha suke sgt tayang sana sini
.
i tgk abang2 yg sexy, tasty, kekar
.
nan ado pun bogel2 bagai how????
.
*kalo la cmni yg feeling mandi vogel dan cikcap .... *
.
cube sekali sekali i gi gym nmpak jejanz kekar sexy tasty
.
tetibe gi shower naked2 depan sume orang
.
harus la i terus feeling jadi tukang lap lantai kat situ kan?
.
hahahahaha
.
*PENGSAN TERGELINCIR LANTAI BASAH*